Sport & Vrije tijd

Gouden medaille Sven Hardon op het NK atletiek

ALMELO - De jonge Almeloer Sven Hardon liep zaterdag 21 januari in het Omnisport stadion te Apeldoorn zijn eerste nationale kampioenschappen in de leeftijdscategorie onder 14. Sven is sinds een jaar echt aan het trainen op het hordenlopen dus dit was een mooie test hoe hij er landelijk voorstaat. Na goede en ingehouden series (10.37s bij een persoonlijk record van 10.35) haalde Sven in de finale van de 60meter hordensprint uit met 10.18s: in een nieuw persoonlijk record en dus het goud winnend. Ook bij het verspringen deed Sven het meer dan uitstekend; met een sprong van 4.26 werd hij in de finale knap 7de.

Op de tweede dag van dit NK was het de beurt aan twee andere Almelose atleten trainend in het RTC (regionaal Talent Centrum) te Enschede.

In de categorie onder 16 liep Kyara Stuiver; zij wist zich netjes te plaatsen voor de halve finales waar ze met 10.32 maar net boven haar PR van 10.24 bleef en plek 18 behaalde.

Faye Hardon (de grote nicht van Sven) kwam ook uit in de onder 16 categorie: Op haar favoriete 60m horden struikelde Faye in de serie op horde 1 en wist ze vanuit stilstand toch nog met 10.11 de halve finale te halen. In die halve finale liep ze een zeer snelle 9.24 en plaatste ze zich dus overtuigend voor de finale. Daar werd het een nek-aan-nek race voor de medailles waar Faye met 9.22s en P5 net iets tekortkwam.

Bij het verspringen drong Faye in de kwalificatie verrassend ook door tot de finales met een sprong van 4.90m

In deze finale sprong ze 4.84 en werd ze 8ste van Nederland.