Sport & Vrije tijd

Mike Teunissen als eerste over de streep bij profronde van Almelo

ALMELO - De profronde van Almelo is vrijdagavond gewonnen door Mike Teunissen. Koen de Kort wordt tweede, Maurits Lammertink wordt derde en dat enkele dagen nadat zijn moeder is overleden. Een extra groot applaus van het publiek en een dikke knuffel van zijn beide kinderen volgde.

Voordat het startschot valt voor de deelnemers, gaat de complete jeugdafdeling van De Zwaluwen uit Almelo met de Limburger op de foto. In gesprek met speaker Harry Middeljans blijkt dat Teunissen al eerder aan de start in Almelo is verschenen, zo’n 15 jaar geleden. Iets dat hij al lang is vergeten.

De terrassen stroomden eind van de middag al vol, terwijl de jeugd een gooi deed naar de bekers van de Dikke Bandenrace. Voor Joep Sikkema eindigde de race al voordat het begon. Donderdags brak hij zijn arm. Toch werd deze Dikke Bandenrace voor hem onvergetelijk: hij mocht de opwarmronde mee in de auto. Rondemiss Angelique Plasman reikte na de races de bekers uit aan de top 3 in de drie leeftijdscategorieën. 

Ook voor speaker Harry Middeljans stond er een ereronde in een bolide over het parcours op het programma. Hij nam afscheid van de profronde, onder luid gejuich ‘Harry bedankt’, en gevolgd door de jeugdafdeling van De Zwaluwen.

Na de prijsuitreiking en de vele foto’s die werden gemaakt, liep het terrein langs de route van de profronde snel leeg. Genodigden gingen de VIP-tent in, het grote publiek zocht het vertier op in de binnenstad. Op het Amaliaplein werd volop gedanst en geklets.