Sport & Vrije tijd

Perfecte omstandigheden bij de 46e editie van de SISU nieuwjaarscross

ALMELO -  Zondag 8 januari vond voor de 46e keer de SISU/ Kievit Sport nieuwjaarscross plaats. Normaalgesproken wordt deze cross traditioneel op oudejaarsdag georganiseerd, echter door omstandigheden moest de organisatie nu uitwijken naar 8 januari. De cross is onderdeel van de Dustin Twentsche Cross Competitie.

De organisatie had een pittig en uitdagend parcours uitgezet  over een onverhard en heuvelachtig terrein in het Nijreesbos. Waar elke atleet zijn krachten kan meten met de elementen in een unieke bosrijke omgeving. Ruim 200 lopers hadden zich aangemeld voor de diverse afstanden. Het deelnemersveld werd verdeeld in verschillende categorieën. Volwassenen konden kiezen voor 5 of 10 kilometer en er was een kidsrun van 1 km en voor de junioren 2,5 kilometer.

De omstandigheden waren perfect met heerlijk weer voor alle lopers. De 10km bij de mannen  werd gewonnen door Matthijs van den Broek uit Eindhoven in een tijd van 36.03 min. op de voet gevolgd door Niels Scheffe uit Hengelo in een tijd van 36.06 min. Bij de dames werd de 10km gewonnen door Arenda Konnecke van Athletics Nijverdal in een tijd van 43.57 min. Bauke Rijper van de organiserende vereniging SISU won de 5km in een prachtige tijd van 17.31 min. Bij de dames werd de 5km gewonnen door Dione Scheuten van LAAC Twente in een tijd van 19.29 min.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag met mooie sportprestaties bij alle categorieën.  Met dank aan alle vrijwilligers die deze cross weer mogelijk hebben gemaakt.