Sport & Vrije tijd

Recreatief zwemmen in het buitenbad van Het Sportpark Almelo (beperkt) weer mogelijk!

ALMELO – Vanaf maandag 15 juni is recreatief zwemmen in het buitenbad van Het Sportpark weer (beperkt) mogelijk. Dit als aanvulling op het banenzwemmen in het binnen- en buitenbad en de zwemlessen voor de diepe lesgroepen.

Heropening in fases

Sinds 18 mei is Het Sportpark geopend voor banenzwemmen en zwemlessen (alleen diepe groepen) waarbij strikte richtlijnen worden gehanteerd. Dit gaat goed en veel zwemmers hebben hier al gebruik van gemaakt. Inmiddels is er ruimte voor de volgende fase; (beperkt) recreatief zwemmen in het buitenbad. Ook hierbij is het noodzakelijk dat gasten zich aan de protocollen en de richtlijnen van het RIVM houden.

 

Recreatief zwemmen in het buitenbad

Recreatief zwemmen is vanaf maandag 15 juni 2020 dagelijks mogelijk in het buitenbad van 14.00 – 17.30 uur. Gasten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten zoals het 25 meter bad met duikplank, het familiebad met glijbaan en het peuterbad. De toiletten bij het buitenbad zijn geopend, helaas zijn de douches voorlopig nog gesloten. Het aantal gasten dat Het Sportpark per dag kan ontvangen is beperkt en vooraf inschrijven is verplicht. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand van elkaar te houden, alle andere gasten dienen overal de 1,5 meter regel te respecteren, dus ook in het water.

 

Inschrijven via veiligsporten.nu

Om de aanmeldingen voor het recreatief zwemmen te reguleren, is het voor zwemmers verplicht om zich vooraf op te geven via de website www.veiligsporten.nu. Door in de zoekbalk van activiteiten ‘Almelo’ in te voeren, tref je een overzicht van alle aangeboden activiteiten in Almelo, waaronder de activiteiten van zwembad Het Sportpark. De aanmelding betreft alleen een reservering, betaling is mogelijk via de webshop van Het Sportpark (www.sportbedrijfalmelo.nl) of per pin bij de betaalautomaat in de hal van het zwembad. Abonnementen en 10 baden kaarten zijn geldig.

Let op: zonder inschrijving vooraf heeft het geen zin om naar Het Sportpark te komen en vol = vol!

 

Voorwaarden

Om de voorwaarden van het RIVM en de overheid na te leven, zijn er regels opgesteld. De belangrijkste aandachtpunten zijn als volgt:

  • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
  • De douches zijn gesloten, zwemmers worden verzocht voor- en achteraf thuis te douchen;
  • Kom alleen óf met personen uit hetzelfde huishouden;
  • Het is alleen mogelijk met de pin of contactloos te betalen
  • Houd je aan de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM; Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en koorts.
  • Houd anderhalf meter afstand (uitzonderingen voor kinderen <12 jaar). Hoest en nies in je elleboog én was voor en na het zwemmen je handen voor 20 seconden.