Sport & Vrije tijd

Sportteams voor Special Olympics zoeken versterking

ALMELO - De Special Olympics is het allermooiste en grootste meerdaagse sportevenement voor mensen met een beperking. In juni 2022 wordt het voor het eerst in Twente gehouden. Voor het samenstellen van teams worden vooral veel (zaal)voetballers gezocht. Sporters van De Klup Twente doen mee op de onderdelen zaalvoetbal, badminton en bowlen. Voor mensen met een beperking die ook graag mee willen doen aan de Special Olympics gaat De Klup Twente waar mogelijk haar teams uitbreiden. Daarom zijn er het hele jaar gratis kennismakingsavonden.

De spelers van het zaalvoetbal kunnen voor de Special Olympics in 2022 versterking gebruiken.

De Special Olympics zijn een geweldig groot sporttoernooi waar duizenden mensen met een beperking aan meedoen. Net als met de Olympische Spelen zijn er wedstrijden in heel veel verschillende, maar liefst 25, sporten. Van paardrijden en hockey tot tennis en judo. Alle deelnemers doen mee op hun eigen niveau en maken kans op eremetaal.

De Klup Twente bereidt zich met drie teams voor op de Special Olympics: de zaalvoetballers, de bowlers en de badmintonners. “Die teams mogen groter worden”, zegt Jolanda Overdorp van De Klup Twente, “al zijn er de laatste maanden zoveel badmintonners bijgekomen dat dit team al helemaal compleet is. Maar we zoeken nog heel veel zaalvoetballers om mee te kunnen doen aan de Special Olympics en ook kunnen we nog wel een paar bowlers gebruiken.”

Alle mensen met een beperking kunnen zich aansluiten bij de teams van De Klup Twente.  Het maakt niet uit of ze geen of bijna geen ervaring hebben met het zaalvoetballen of het bowlen. Om mee te mogen doen aan de Special Olympics moeten sporters wel minimaal een half jaar actief zijn bij De Klup Twente, dus moeten ze nog dit jaar lid worden.

Speciaal voor de uitbreiding van de teams voor de Special Olympics zijn er (gratis) kennismakingsavonden bij De Klup Twente. Belangstellenden kunnen het hele jaar iedere eerste week van de maand binnenlopen, rondkijken en als ze willen even meedoen. Daarna mogen ze rustig beslissen of ze lid willen worden om in juni volgend jaar mee te doen aan de Special Olympics.

Voor de voetbal zijn de inloopavonden op donderdag 7 oktober, 4 november en 2 december, tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Het zaalvoetbalteam traint en voetbalt in de gymzaal aan de Hantermanstraat in Almelo.

Voor het bowlen zijn de inloopavond op dinsdag 5 oktober, 2 november en 7 december van 18.30 tot 20.00 uur in het Witte Huis aan de Markeloseweg 9 in Rijssen. Ook kan er voor het bowlen een kijkje worden genomen bij Kartplaza aan de Energiestraat 6 in Nijverdal. Dit kan op woensdag 6 oktober, 3 november en 1 december van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelden bij jolanda@deklup.nl of 06-14 46 52 88, dan houden ze rekening met de komst.