Sport & Vrije tijd

Tijgerbrug en koebelduiker voor Tot de Nek in de Drek

ALMELO / VRIEZENVEEN– Tot de Nek in de Drek wordt op zaterdag 6 juli in Twenterand gehouden en is compleet uitverkocht met 7000 deelnemers. Bouwmensen Twente in Almelo gaat hindernissen maken voor een van Nederlands’ grootste mudraces. Daarvoor zet het opleidingsbedrijf onder meer aanstormende bouwvakkers in uit de gemeenten Twenterand, Tubbergen, Almelo en Dinkelland. Zij maken voor de razend populaire obstakelrace een tijgerbrug en koebelduiker.

Tot de Nek in de Drek is vorig jaar uitgeroepen tot allerbeste mudrun van Nederland. De organisatie werd ook nog eens eerste in de categorieën kidsrun, thema, locatie, beste modder en medaille/goodie.

De editie van dit jaar vindt plaats op zaterdag 6 juli. Binnen veertien uur waren alle 7000 startbewijzen uitverkocht. Dat gold ook voor een nieuw onderdeel: de lammetjesloop van 1 kilometer.

 

Buikschuiven door de modder

Voor Tot de Nek in de Drek komt er een kilometerslang parcours door een flink deel van Vriezenveen. Op dat parcours wachten de deelnemers meer dan honderd verschillende hindernissen, waar ze overheen moeten klauteren of af moeten springen, lopen of glijden.

Bouwmensen Twente levert dit jaar voor het eerst twee spectaculaire obstakels, waarvoor de deelnemers letterlijk met de borst, buik en benen in de zompige modder moeten. De eerste is een lage brug voor boven een modderbad, waar de sporters onderdoor moeten tijgeren. De tweede hindernis is een koebel attractie, waarvoor de sporters ook al (letterlijk) diep door de modder moeten.

 

Praktijkopdracht in introductieweken

Het is voor het eerst dat het opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente op voorspraak van zijn eigen timmerinstructeur Gerjo Smelt uit Vriezenveen zich opwerpt als sponsor in natura voor Tot de Nek in de Drek. Directeur Robert Herman is bij voorbaat enthousiast. “In deze tijd hebben we in onze werkplaats voor introductieweken altijd vmbo’ers, die net zijn geslaagd voor hun diploma en die na de vakantie bij ons in dienst treden en beginnen als leerling bouwvakker. We kijken in die introductieweken wat de leerlingen al kunnen en wat ze nog moeten leren voor ze de bouwplaats op kunnen. Het maken van een paar mooie hindernissen voor Tot de Nek in de Drek is een prima praktijkopdracht voor deze leerlingen. Bovendien is het een fantastisch evenement waaraan we graag een steentje bijdragen.”