Sport & Vrije tijd

V.V. Krekkers MC1 ongeslagen kampioen in Hoofdklasse seizoen 2021-2022

MARIAPAROCHIE - Na een coronaseizoen 2020-2021 begon in augustus gelukkig de reguliere voorbereiding voor het seizoen 2021-2022. Wat de impact van een seizoen bijna niet trainen op de speelsters zou zijn bij V.V. Krekkers, maar ook bij andere verenigingen was niet bekend. Het betekende wel extra hard trainen, meer leren en sneller proberen op niveau te komen. Zou de Topklasse wel gehaald kunnen worden? Of zou dit moeilijk worden?

Een nieuw team, dezelfde trainer-coach bij MC1 Paula Lenferink en een nieuwe assistent coach, Julia Oude Hendriksman.

Na de voorbereiding begon de competitie dit seizoen vroeg op 18 september. Er stonden, zoals wel vaker bij de jeugd, alleen maar derby’s op het programma tegen Set-Up ’65 MC, Tornado MC1, DeVoKo MC1 en DeVoKo MC2 en Dynamo Tubbergen MC1.

Op 18 september begon V.V. Krekkers MC1 met een thuiswedstrijd tegen Set-Up ’65 MC1. De spanning van weer competitie spelen bij zowel de meiden als de trainer/coach en assistent coach was aanwezig. De eerste set was dan ook duidelijk dat de diesel bij de meiden van V.V. Krekkers nog warm moest worden. De set ging gelijk op, maar werd uiteindelijk gewonnen met 25-21. De meiden hadden vanaf dat moment de smaak te pakken en wonnen de wedstrijd met 4-0 in respectievelijk 25-21, 25-7, 25-16 en 25-12. Een goede start van de competitie was dit natuurlijk.

De tweede wedstrijd op 25 september werd gespeeld tegen Tornado MC1 in Geesteren. De meiden van V.V. Krekkers hadden vanaf het eerste moment hun niveau te pakken en wonnen overtuigend met 8-25, 15-25, 7-25 en 13-25. Weer een 4-0 overwinning.

De daarop volgende twee wedstrijden tegen DeVoKo MC1 en MC2 liepen niet anders. DeVoKo MC1 wist nog één set bij de 22 te komen, maar de overtuiging en het niveau van V.V. Krekkers MC1 was heel zichtbaar want ook deze wedstrijden werden gewonnen met 4-0.

Maar toen kwam de wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen MC1. De eerste set liep niet heel anders dan de andere wedstrijden. De set ging naar de meiden van Krekkers met 25-10. Maar een derby is geen derby als de tegenstander niet gaat knokken en jawel, Dynamo kwam terug in de wedstrijd. De tweede set werd dan ook gewonnen met 20-25 door Dynamo. De derde set ging voortdurend gelijk op en even leek Dynamo het af te gaan maken, maar de meiden van Krekkers lieten dit natuurlijk niet gebeuren en wonnen de set nipt met 25-23. De laatste set hadden de meiden weer het vertrouwen terug en wonnen ze wederom overtuigend met 25-12.

Langzaamaan werd natuurlijk het woord kampioenschap al eens genoemd. Maar zoals ze de trainer van MC1 kennen is het kampioenschap niet het belangrijkste, maar vooral het leren en ontwikkelen. Maar ja, het kampioenschap leek natuurlijk wel erg haalbaar inmiddels. En ja wat wil iedere andere club, winnen van de mogelijke potentiële kampioenskandidaat. De druk ligt dan ook altijd bij dat team, want de meiden van Krekkers hadden wat te verliezen en niet zozeer de andere teams.

Gelijktijdig zagen ze in de maatschappij corona weer fors de kop opsteken. Hopelijk kon toch dit seizoen afgemaakt worden?

Na de 3-1 winst op Dynamo volgden weer twee 4-0 overwinningen van DeVoKo MC1 en Set-Up ’65 MC1. Dit betekende dat tijdens de volgende wedstrijd en jawel, tegen Dynamo Tubbergen MC1 het kampioenschap behaald kon worden.

Dit zou ook tevens de laatste wedstrijd met publiek worden door de coronamaatregelen. Dus de druk bij trainer en coaches en de meiden was hierdoor misschien wel extra hoog. En ja, welke vereniging wil er niet voor zorgen dat het kampioenschap nog een weekje langer duurt. De wedstrijd moest door het team van Krekkers gewonnen worden om kampioen te worden. De zenuwen waren aanwezig bij de meiden, trainer en coach en ook bij de supporters op de tribune.

De wedstrijd begon en voor de meiden van Krekkers het wisten stonden ze al met 11-3 achter. Zenuwen? De set bleek al snel naar Dynamo te gaan, die overtuigend speelden en de set ook wisten te winnen met 25-11. De tweede set leken de rollen omgedraaid te zijn en lieten de meiden van Krekkers hun vechtlust en kwaliteiten zien. De set werd gewonnen met 14-25. De volgende twee sets hielden de meiden van Krekkers hun niveau vast en wisten ze ook deze te winnen met 18-25 en 14-25. En jawel het kampioenschap in de hoofdklasse was een feit. Dynamo Tubbergen toonde hoe sportiviteit hoort te zijn, waarvoor ze nogmaals bedankt worden. De taart met logo van Krekkers ,die het team ontving van de meiden van Dynamo, smaakte erg goed. Dank Dynamo.

Dit was nog niet het einde van het seizoen, er moesten nog twee wedstrijden worden gespeeld waarbij Krekkers zijn zegereeks wist voort te zetten en de laatste twee wedstrijden tegen DeVoKo MC2 en Tornado MC1 werden ook met 4-0 gewonnen. De laatste wedstrijd was een thuiswedstrijd en het team heeft met supporters het kampioenschap in de Haambrink nog een keer uitvoerig gevierd.

Uiteindelijk bleek dit ook meteen het laatste competitieweekend te zijn geweest door de nieuwe coronamaatregelen. Maar de eerste helft zat er op en het team hoopt dat in januari de competitie in de topklasse met nieuwe en oude tegenstanders hervat zal gaan worden. Behaalde resultaten geven absoluut geen garantie voor de tweede helft. Maar hopelijk worden er nog vele, mooie wedstrijden gezien en is er hopelijk sprake van een korte winterstop.