Sport & Vrije tijd

Vitaal ouder worden, bewegen voor senioren bij SISU
Start 18 mei, aanvang 9.30 uur

ALMELO - Bij de Almelose Atletiekvereniging SISU zal worden gestart met sportieve activiteiten voor de senioren in Almelo. SISU wil zich als Actief Betrokken Club profileren en zet haar beste beentje voor om ouderen in beweging te brengen.

Gezond en fit vitaal ouder worden
Het is de bedoeling om senioren samen te brengen zodat zij op een leuke manier in beweging komen om gezond en fit te blijven. Tijdens het sporten komen er verschillende activiteiten aan bod. Er is voor ieder wat wils. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld wandelen, estafette, balwerpen of circuittraining, balans- en stabiliteits-oefeningen op een speelse en gezellige manier.
Deskundige begeleiding
Het is een algemeen geldende opvatting dat bewegen hartstikke belangrijk is. Vooral wanneer men wat ouder wordt. Ondanks het feit dat is aangetoond dat bewegen goed is, kan men zichzelf de vraag stellen: ‘Beweeg ik wel voldoende?’ Die maatstaf ligt voor iedereen ergens anders en zal men voor zichzelf moeten bepalen. Maar de kans is reëel aanwezig dat men door actief te blijven ervoor zorgt dat men zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam kan blijven leven en minder kans op vallen heeft. Natuurlijk is het plezier dat u aan het sporten kunt beleven ook belangrijk. Mede doordat er wordt gesport met leeftijdsgenoten, is er ook aandacht voor sociale contacten. Het bewegen gebeurt onder deskundige leiding van Gerrit Jurjens (trainer), Tirza Walhof (fysiotherapeute) en Amber Prieshof (fysiotherapeut).
Wat kan men verwachten?
Een persoonlijke intake bij fysiotherapeut van Iersel om uw spierkracht, evenwicht en conditie te testen; twee keer gratis meetrainen, één keer per week bewegen op uw eigen niveau, bij mooi weer buiten, bij slecht weer binnen; professionele begeleiding; prettige sfeer met sociale contacten; na afloop vrijblijvend een heerlijk kopje koffie in de kantine; € 12,50 per maand inclusief kopje koffie of thee na de training.
De activiteit begint om 9.30 uur. Na het genot van een kopje koffie gaat vervolgens iedereen aan de slag om op zijn eigen niveau te bewegen.
Wanneer
De start is op 18 mei om 9.30 uur. Het adres is Kolthofsingel 44, 7602 EM  Almelo. Aanmelden kan via e-mail: henriettevrij@sisu.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Henriette Vrij, henriettevrij@sisu.nl, tel. 06-12537617 of Bert Beerling, bertbeerling@sisu.nl, tel. 06-20436305.