Sport & Vrije tijd

Voetbaltalenten op het veld en in de kantine van PH Almelo

ALMELO – Jong voetbaltalent verzamelde zich zondag bij PH Almelo voor de aftrap van het Field of Talent 2019. Als je goed bent in FIFA, ben je niet persé ook goed in echt voetbal. Daarom werd de eerste voorronde van dit toernooi gehouden, waar de winnaar goed moet zijn in beide. 

In samenwerking met Heracles Almelo gingen rond de zestig deelnemers met elkaar de strijd aan met FIFA 19 en op het veld met de Skill Games. Dit gebeurde in twee categorieën: 8 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 19 jaar.

“We gaan langs vier voetbalverenigingen”, laat Frank Scholing, e-sports coördinator bij Heracles Almelo, weten. “Voorheen hielden we alleen FIFA toernooien. Ik heb zelf een sportachtergrond en vind het belangrijk dat kinderen ook in het echt gaan sporten. Bewegen is immers gezond.” En dus werd op de velden aan de Veenelandenweg FIFA gecombineerd met voetballen op het veld. Oefeningen die uit FIFA zelf komen werden op de groene mat uitgevoerd, maar bijvoorbeeld ook latje trappen. 

Positieve reacties
“Het is leuk om te zien dat degenen die in de kantine aan het spelen waren ook op het veld uitkeken. Ze konden daardoor precies zien wat er van het computerspel op de groene mat werd gedaan.”
En ook in de pauze werd de gezonde kant van sporten benadrukt. Naast een lekker patatje was er ook een gezonde snack: een appel.
Scholing: “We hebben veel leuke reacties gehad op deze eerste voorronde. Vooral de deelnemers uit de jongste categorie waren echt enthousiast. Bij de ouderen kwam een aantal niet opdagen. Dat is wel erg jammer. Maar degenen die meededen vonden het ook erg leuk. Ik heb alleen maar positieve reacties gehad.” 

Nog drie voorrondes
Over twee weken, op 30 maart, is Field of Talent bij SVZW (Wierden), op 25 april bij TVC ’28 (Tubbergen) en waarschijnlijk vindt de laatste voorronde plaats bij Quick ’20 (Oldenzaal). “De wedstrijden zijn in eerste instantie voor leden van de club. Maar als er nog plekken vrij zijn, dan kunnen andere belangstellenden zich ook aanmelden”, geeft Scholing aan. Hou de social media kanalen van Heracles in de gaten of er nog plekken voor deelname vrij zijn. 

Per voorronde, per leeftijdscategorie zijn er vier winnaars. De FIFA winnaar, Skill game winnaar, Overall winnaar en Fairplay winnaar mogen door naar de finale. Op zaterdag 1 juni zullen de winnaars van de voorrondes tegen elkaar strijden in het Polman stadion.