Sport & Vrije tijd

YouTube-sensatie Mertabi inspireert Almelose jongeren tijdens media weekend

ALMELO - Samen met leeftijdsgenoten een weekend lang bezig zijn met je passie. Dat is waar het bij de gratis Summer Weekends van Studio15 om draait. In het Media Weekend op 30 en 31 juli gaan ze content maken: materiaal zoals video’s en foto’s, bestemd om online te delen. Social media ster Mert Ugurdiken, beter bekend als Mertabi, is één van de gastsprekers.

Waar moet je op letten bij het maken van videos? Hoe zorg je ervoor dat jouw content viral gaat? Wat is ‘foto art’ en welke bewerkingstechnieken zijn makkelijk te gebruiken bij het maken van video’s? Met deze en andere vragen gaan de jongeren dit weekend aan de slag.

Op zaterdag 30 juli komt Mertabi naar Studio15. Met meer dan een half miljoen YouTube-abonnees en 150.000 volgers op Instagram is Mertabi een ware social media ster. Hij maakt geen reallifesoaps over zijn eigen leven, zoals veel andere bekende YouTubers doen, maar speelt zelfverzonnen typetjes. Mert verwierf zijn online sterrenstatus met name door de serie Marokkaan Geeft Rijles, waarin hij als rijinstructeur Mo de vooroordelen over Marokkanen op de hak neemt.

Tijdens het weekend zijn er meer workshops. Tussendoor ga je met je eigen project aan de slag en krijg je tips van de experts. Bij de gezellige afsluitende barbecue bewonderen de deelnemers elkaars gemaakte werk.

Het Media Weekend is geheel gratis voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Aanmelden kan op www.studio15 almelo.nl voor het hele weekend of één van de dagen.

Studio15: een creatieve plek voor jongeren

Sinds 2017 komen jongeren uit Almelo en omstreken naar Studio15. In het gebouw aan de Kolthofsingel 15 zitten studio’s en oefenruimtes die gratis gebruikt mogen worden. Alle faciliteiten zijn aanwezig, zoals instrumenten, opname- en mixapparatuur en een spiegelzaal voor dansers. De grote zaal doet niet onder voor een heus poppodium en wordt gebruikt voor optredens, feesten en jamsessies. Jongeren tussen 12 en 30 jaar stappen hier binnen om te ontdekken waar ze goed in zijn en om elkaar te ontmoeten. Ze krijgen begeleiding van creatieve coaches en jongerenwerkers van Kaliber Kunstenschool en Avedan.

Meer weten? www.studio15almelo.nl