Sport & Vrije tijd

ZVBB ‘21 Dames 1 en ZVBB ‘21 DB2 kampioen

ZVBB’21 DS1 kampioen 2e Divisie

ZVBB'21 - Zeeburg 24-17 (9-6)
ZVBB’21 mocht zich na de zege op Zeeburg officieel tot kampioen kronen van de tweede divisie. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Afton Groener. „Ik ben enorm trots op de groep”, aldus Groener. „Als je ziet hoeveel tegenslag we hebben gehad met blessures, corona en afgelopen week wederom een zware blessure, dan is het ongelooflijk wat we met elkaar hebben gepresteerd.” Tegen het al gedegradeerde Zeeburg kreeg ZVBB’21 de over-winning niet cadeau. „We moesten er hard voor werken. We begonnen scherp aan het duel, maar je zag wel dat er zenuwen waren.” Een korte dip bracht Zeeburg richting de rust weer terug in de wedstrijd (9-6). Direct na rust werd het verschil zelfs nog kleiner (10-9). In het res-tant gooide ZVBB’21 de spanning van zich af en trok het de zege en daarmee ook het kam-pioenschap definitief naar zich toe. „Volgend jaar spelen we in de eerste divisie. Een unieke prestatie voor de club. En de groep heeft dit verdiend. Met hun inzet en strijd, eigenlijk gun je iedere trainer zo’n team.”Na afloop van de wedstrijd werden de dames uitgebreid gehuldigd in de sporthal, waarna het kampioensfeest met vuurwerk werd ingeluid op Sportpark ’t Vollenbroek in Zenderen.

ZVBB’21 DB2 kampioen

ZVBB’21 heeft er weer een kampioensteam bij. Nadat zaterdagavond Dames 1 al kampioen was geworden in de tweede divisie, mocht zondagochtend het jeugdteam DB2 zich ook kampioen kronen.

Voordat dit kon, moest eerst afgerekend worden met Dynamiek DB1 uit Goor. Thuis in de IIspa starten de meiden voorzichtig. Het eerste kwart van de wedstrijd ging de wedstrijd gelijk op. Daarna werd stapje-voor-stapje de voorsprong opgebouwd. Aan het einde van de wedstrijd was de stand 11-7. Door deze overwinning was de voorsprong op de nummer twee uit de poule vier punten.

Na afloop van de wedstrijd werden de dames gehuldigd in de sporthal, waarna het team ver-trok naar Sportpark ’t Brook in Bornerbroek. Aldaar werd nog een ereronde door het dorp gereden, waarna in de kantine een kampioensfeest werd gehouden.

Lijkt handbal je ook leuk? Kijk dan op de website, www.zvbb21.nl en meld je vrijblijvend aan voor een training via zvbb21@handbal.nl.