Uitgaan & Cultuur

Acteurs Servus dansen met de dood in The Addams Family

ALMELO – Muziektheater Servus uit Almelo bestaat 35 jaar en pakt groots uit om dit te vieren. Alle afdelingen van Servus staan in juni op de planken voor de grote jubileumshow: The Addams Family. Zo’n honderd personen spelen mee in het nieuwste theaterstuk.

Bezoekers van Halloween in de binnenstad, afgelopen oktober, konen al een beetje de sfeer proeven van de jubileumvoorstelling. Dinsdag was de eerste presentatie in verenigingsgebouw De Klankast. Voor regisseur Joran Schuijn is het zijn eerste productie bij Servus die hij leidt. Twee jaar geleden maakte hij zijn debuut bij de Almelose toneelvereniging, waar hij meteen de hoofdrol in Quasimodo te pakken had. Joran: “Ik heb jarenlang semiprofessioneel gespeeld. Op een gegeven moment was dit niet meer te combineren met mijn studie. Vier jaar heb ik niet gespeeld en dat viel me zo zwaar. Ik kende de muzikaal leider van Servus en hij adviseerde mij auditie te doen.” 

Schuijn neemt het stokje over van Ronald Veurink, die dit jaar op de planken staat. “In Joran heb ik zeker een goede opvolger gevonden.” Vorig jaar regisseerden ze samen ‘De Foute Musical’. In mei is Joran gevraagd de nieuwste productie te leiden, waarbij ook dit keer nieuw talent is te zien. Joran: “The Addams Family is net als Servus een familie. Op het podium staan allemaal leden, maar achter de schermen worden we aangevuld met onder meer vrouwen en moeders. Iedereen heeft een directe lijn met Servus: helpen met het decor bouwen of kostuums maken. En dat zijn er dit jaar dus enorm veel. En ieder jaar hebben we weer nieuwe aanwas. Dit keer enkele jongeren die al doende binnen druppelen. Zeker met zo’n grote productie als dit is het fijn dat we dan ook enkele spelers, zoals Ronald en Marit, hebben die ervaring met theater maken hebben.”

De voorstelling gaat over de bekende Addams Family met de gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia, hun ‘schatjes’ Wednesday en Pugsley, oom Fester, oma en butler Lurch. Zij treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday is volwassen geworden is verliefd op Lucas, een gewone jongen uit een ‘doodnormaal’ Hollands gezin. Ze deelt het geheim alleen met haar vader Gomez, die nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

Dat het een jubileumproductie is, maakt het voor Joran niet extra speciaal. “Dan leg je nog meer druk op jezelf. Het moet immers niet uitmaken of het de eerste, 35ste of 100ste voorstelling is. Elke productie moet goed zijn! En dat is deze zeker”, verzekert hij.

Op 12 en 13 juni is de jubileumvoorstelling van Muziektheater Servus te bewonderen in het Theaterhotel in Almelo: The Addams Family. Kaarten voor de voorstelling kosten € 23,50 en zijn te koop via www.theaterhotel.nl of bij de kassa van het Theaterhotel in Almelo. Meer informatie over de voorstelling: www.servus-almelo.nl/addamsfamily/.