Uitgaan & Cultuur

Alle jonge sportkampioenen op het veld tijdens kampioenenparade

ALMELO – Zo’n 450 jeugdige Almelose sportkampioenen hebben zondag in de rust van de wedstrijd Heracles-Willem II een ereronde in het Almelose stadion Erve Asito gelopen. Sportbedrijf Almelo wil met deze kampioenenparade de jeugdteams en –sporters in het zonnetje zetten.

De kampioenenparade is in 2013 opgezet en in de loop der jaren uitgegroeid tot een sportieve traditie. “Er waren toen zo’n honderd sporters die meeliepen. Vooral voetbalelftallen”, weet Sander ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo. “De laatste twee jaar zijn bijna alle sportdisciplines die we in Almelo hebben vertegenwoordigd tijdens de parade: klootschieten, basketbal, dansen, korfbal, tennis”, somt Ten Tusscher op. “Echt gaaf dat zoveel jeugdteams zich aanmelden. Ook zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.” 

In de naastgelegen IISPA sporthal begon het feest, waar alle jonge sportkampioenen een medaille kregen en op de foto werden gezet door fotografen. Daarna wandelde de stoet, in tenue van hun eigen club, naar het Almelose stadion, waar ze gratis konden genieten van Heracles die deze middag tegen Willem II speelde. Ten Tusscher: “Familieleden konden tegen gereduceerd tarief een kaartje kopen, om zo de jeugd een warm hart toe te dragen.” Mede hierdoor was het stadion nagenoeg uitverkocht. Het publiek werd getrakteerd op een mooie wedstrijd, want Heracles wist Willem II met 4-1 te verslaan op eigen grond.

In de rust liepen alle jonge sporters, onder luid applaus van familie, vrienden en overig publiek, een ereronde over de groene mat.

Samen sporten op sportmarkt
Almelo laat zich op zondag 29 september weer van zijn sportiefste kant zien. Naast de start en finish van de Almelo Allee vindt in het centrum van Almelo ook de jaarlijkse sportmarkt plaats. Er zijn verschillende kraampjes met informatie over de vele diverse sporten en er worden clinics en demonstraties gegeven. Een leuke middag voor jong en oud, waarbij de inwoners kennis kunnen maken met het uiteenlopende Almelose sportaanbod. Kom kijken en laat je verwonderen door het brede sportaanbod dat de stad rijk is. Waan je in de wereld van de vechtsport, leer alles over duiken, sla een balletje op bij volleybal: het kan allemaal. Er staan maar liefst 27 verschillende sportverenigingen klaar om je te laten zien en beleven hoe leuk sport en bewegen is.

Daarnaast is er alle ruimte voor mensen om zelf in beweging te komen. Voor kinderen is er een extraatje: de sportmarkt stempelkaart. Deze wordt afgestempeld na deelname aan de verschillende sportactiviteiten. Bij een volle stempelkaart wordt de jeugd beloond met een gadget.

De sportmarkt is van 12.00 tot 17.00 uur op het Centrumplein/Marktplein.