Uitgaan & Cultuur

Angstaanjagend drukke koopavond vol gezelligheid en griezels

ALMELO - Tijdens de speciale Halloween koopavond ging het er griezelig aan toe in hartje Almelo. Kleine spookjes, heksen, superhelden en grote griezels. Ze kwamen donderdag allemaal naar de binnenstad voor een gezellig avondje griezelen. 

Nadat vorig jaar Halloween niet door kon gaan vanwege de geldende coronamaatregelen, leek nu een nog groter publiek dan twee jaar geleden rond te lopen. Er werd flink uitgepakt zowel door het publiek, de deelnemers als de ondernemers. Voor de jongsten waren er meer dan genoeg ondernemers waar wat lekkers viel te halen. En alsof het nog niet genoeg was waren er ook nog een popcornkraam en konden ze smikkelen van een suikerspin. Bij de heksen- en tovenaarsschool konden de kinderen na het behalen van diverse opdrachten hun diploma in ontvangst nemen. In de oude Schoenenreus moesten ze daarvoor hersenen grabbelen, ringen om een heksenhoed mikken en een spin maken. Op de Koornmarkt stond voor hen de draaimolen. De scary dancers van La Stesa trokken voor het oude pand van Joldersma het nodige publiek met hun optredens. Door de Grotestraat liep de skelettenband voor de nodige muziek. Bij Proeflokaal België kon je instappen voor een spannende boottocht over de Aa.

De voorbereidingen voor dit gezellige feest werden al vroeg in de ochtend getroffen. Schminken, verkleden, EHBO en catering gebeurde allemaal vanuit het huis van Katoen en Nu. Enkele vrijwilligers toverden met behulp van schmink en veel fantasie deelnemers om tot enge griezels met bebloede hoofden, zwarte tanden en diverse (nep) verwondingen. Het was een angstaanjagende drukke koopavond, vol gezelligheid en griezels.

Foto’s: Bianca Hellemons