Uitgaan & Cultuur

Griezelig gezellig in Almelose binnenstad

ALMELO - De binnenstad van Almelo is donderdagavond het domein van spoken, vampiers en andere griezels. Voor jong en oud wordt het griezelig gezellig met Halloween in de binnenstad. 

Tijdens Halloween Almelo op 28 oktober zijn er veel toffe activiteiten voor kinderen én voor volwassenen. Halloween Almelo is leuk voor iedereen (behalve als je een angsthaas bent).

Laat je toekomst voorspellen door een waarzegster in de Broodbode, vaar mee met griezelige gondeliers op de Aa of stap in de verdraaide draaimolen als je durft! Nog lang niet bang? Kom naar The Pirates War in het Hookhoes-Spookhoes of de Heksenfratsen in de tuin van Spooky Gardens bij Hudsons.

Voor de jongste kinderen is er op de Koornmarkt een Griezelvoorleestent, hier leest de Bibliotheek Almelo de griezeligste verhalen voor. Of kom naar een echte Heksen- en Tovenaarsschool in het Winterhuis in de oude Schoenenreus.

Laat je schminken, doe heksenspelletjes of andere toffe tovenaarsactiviteiten

Op het Marktplein klinkt spannende livemuziek van het Twents Jeugd Harmonie Orkest en op het water van de nieuwe havenkom wordt geregeld een vuurshow gegeven.

Van al die toffe activiteiten krijg je natuurlijk lekkere trek. Scoor een suikerspin in de Grotestraat Zuid of popcorn bij Torino. Liever iets hartigs? Ga dan naar Bully’s Braadworst tegenover Jac Hensen. Ook kun je bij de Coop Vandaag aan de Corridor terecht voor een suikerspin. Daarna kun je de vele toffe activiteiten zeker weer aan. 

De griezels lopen tussen 17.00 en 21.00 uur door de binnenstad van Almelo. Een plattegrond met de activiteiten, kleurplaat en recepten is te vinden op ont-spannend.nl.