Uitgaan & Cultuur

Huis van Katoen en Nu bezocht door Sint en zijn pieterbazen

ALMELO - Een gezellig en knus sinterklaasfeest afgelopen zaterdag in het Huis van Katoen en Nu. Bijna twintig kinderen waren door hun ouders aangemeld. Aan twee grote tafels gingen de veelal verklede jongens en meisjes aan de slag met het inkleuren van een pietenmasker. Daarna werd door een van de vrijwilligsters een sinterklaasverhaal voorgelezen en verschillende liedjes gezongen. Zo werd de tijd overbrugd totdat de Goedheiligman samen met twee Pieten zijn intrede deed. 

Op een versierde stoel sprak hij de kinderen persoonlijk toe. Af en toe kijkend in het grote boek. Luisterpiet zorgde voor de nodige grappen. Het was zelfs zo gezellig, dat Sinterklaas aan Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal meedeelde nog even te blijven, want de cadeaus waren nog niet uitgedeeld. Ieder kind werd bij Sint geroepen en ging met een pakje en lekkers weer naar huis.

Cool kinderatelier

Regelmatig zijn er (gratis) kinderateliers in het Huis van Katoen en Nu. Er wordt dan volop geknipt, geplakt en gekleurd. Van het maken van een klok voor de wintertijd, het pimpen van een vogelhuisje tot en met vliegers maken. Op zaterdag 27 november kan je tussen 14.00 en 16.00 uur mozaïeken. Onder het genot van een glaasje ranja en wat lekkers. Maar vooral een gezellige, creatieve middag dus. Meer informatie en opgeven kan bij een van de gastvrouwen of –heren van het Huis van Katoen en nu of kijk op www.facebook.com/vankatoenennu.

Uw reactie