Uitgaan & Cultuur

Klein Montmartre op de Kroonmarkt in Almelo

ALMELO - Kunstenaars van schildersgroep De Peinturisten houden zaterdag 24 augustus de 14e editie van Klein Montmartre. Het evenement wordt gehouden op de Koornmarkt in Almelo van 10.00 tot 17.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Inge Tibben, zangeres van Franse chansons.

Klein Montmartre verwijst naar het beroemde wijkje in Parijs, waar schilders en andere kunstenaars dagelijks in touw zijn. Stichting De Peinturisten wil met dit evenement bekendheid geven aan haar bestaan en hoopt tevens nieuwe kunstenaars aan zich te binden. Naast deze jaarlijkse expositie is de schildersgroep vaak te zien op andere (kunst)markten, zoals Uit in Almelo, de kerstmarkt, Almelo’s havenfeest en de W.A.K. Elke woensdagmorgen komt de groep bij elkaar in het atelier bij Total Artist, Windmolen 9 in Almelo. Beginners krijgen hulp van de meer ervaren schilders en deze geven elkaar weer tips hoe zij hun werk net iets kunnen verbeteren. Samen schilderen is ontzettend leuk en wordt als zeer inspirerend ervaren. Iedereen is vrij in het kiezen van een onderwerp.

 

Meer informatie tijdens Klein Montmartre of via de secretaris Didy Leijzer, tel. 0629254278, email: dleijzer@gmail.com. Website: www.peinturisten.nl.