Uitgaan & Cultuur

Levende kerststal en kerstmarkt in Hoog Schuilenburg

ALMELO - De bewoners en huurders van Hoog Schuilenburg houden zaterdag 17 december een gezellige kerstmarkt. Met de opbrengst van de markt willen ze een jeu de boulesbaan aanleggen in de tuin van Hoog Schuilenburg.

Vrijwilligers zijn druk bezig met het opzetten van de kerststal in Hoog Schuilenburg.

Voor de eerste keer wordt de kerstmarkt gehouden. Volgens bewonersconsulent Arjan Mensink van Woonzorg Nederland kwam het initiatief vanuit de huurderscommissie. “Er is veel feestelijkheid en wij willen daarbij aansluiten. De kerstmarkt is niet alleen voor onze huurders, we hopen dat ook wijkbewoners een bezoekje komen brengen.”

Op de kerstmarkt, die binnen wordt gehouden, zijn verschillende standjes waar men terecht kan voor bloemstukjes, boeken, vogelhuisjes en houtartikelen en sieraden. Ook kan men genieten van versgebakken kniepertjes, wafels met kersen en slagroom of ander lekkers bij de koffie en (warme) chocolademelk. Tevens zijn er patat en snacks te koop.

Speciaal voor deze gelegenheid is een kerstkoor opgericht, bestaande uit bewoners en huurders van Hoog Schuilenburg en wijkbewoners. “Er is al flink geoefend”, weet Mensink. “De zangers en zangeressen repeteren elke maandag, met dirigent.” Om het muzikaal compleet te maken, zal er ook een accordeonist zijn die kerstliederen speelt.

Levende kerststal

Op dit moment worden de eerste voorbereidingen al getroffen voor de gezellige middag in het seniorencomplex aan de Beethovenlaan. Er wordt groots uitgepakt. Kerstverlichting is opgehangen, de wanden zijn gesausd en er wordt binnen een levende kerststal ingericht. Achttien huurders zullen zich 17 december verkleden als een van de kerstfiguren. “We hebben kleding van de wijkvereniging over kunnen nemen en hebben mensen gevraagd die er wel open voor staan.” Een schaapsherder komt met zijn schapen en een klein tam schaapje zal in de kerststal te vinden zijn. Net als kindje Jezus. “We hebben een kindje met zijn moeder gevonden dat een uur in de kerststal aanwezig is. Voor de rest van de middag hebben we een hele mooie pop”, grapt Mensink. Na de kerstmarkt blijft de kerststal staan en worden de figuranten vervangen door etalagepoppen.

Vanaf 14.00 uur begint de gezellige kerstmarkt met allerhande producten en lekkernijen. De kerstmarkt duurt tot en met 18.00 uur. Bij de kraampjes kunt u alleen contant betalen.