Uitgaan & Cultuur

Na twee jaar afwezigheid weer Doelenkerstmarkt in Rondje Noord

ALMELO - Maar liefst twee jaar op rij moesten de ondernemers van Rondje Noord de Doelenkerstmarkt op het laatste moment annuleren in verband met Corona. Maar op zondag 11 december is het vanaf 12.00 uur weer zover. “Het wordt weer ouderwets gezellig”, zegt Marcel ter Beek namens de kerstmarkt organisatie.

“We gaan er mooi feestje van maken, met meer dan veertig kramen. We hadden op meer gehoopt, maar mensen zijn nog voorzichtig met inschrijven. We hebben de afgelopen twee jaren op het laatste moment af moeten zeggen. Dus ondernemers blijven dan met hun goederen zitten. Ik snap die schroom wel, maar hoop dat ze volgend jaar dan weer aansluiten.”

Volledig in kerstsfeer

Wat ruim 20 jaar geleden in een hele kleine opzet begon in de Doelenstraat en zich tien jaar later uitbreidde naar de Molenstraat, is uiteindelijk uitgemond in een kerstrondje waar ook Oranjestraat en een stukje Grotestraat-Noord aan meedoen. “Rondje Noord zal maximaal in kerstsferen worden gehuld”, aldus Ter Beek. De ondernemers in het Doelengebied pakken gezamenlijk flink uit met grote kerstballen aan de lantaarns, guirlandes aan de gevels en overal leuke zitjes. “We willen echt uitpakken met een gezellige kerstsfeer. Als je echt in de kerststemming wil komen, mag je dit stuk van de binnenstad niet missen.”

Volop muziek

De kerstman mag uiteraard niet ontbreken, net als de kerstengelen op stelten. Op elke hoek van de straat is er (kerst)muziek. De midwinterhoornblazers laten de traditionele klanken van de midwinterhoorn horen bij Georgiusbasiliek en ook een accordeonist speelt de meest bekende kerstliederen. Het Almeloos Shantykoor De Oostvaarders verzorgt om 15.00 uur een kerstconcert in de Grote Kerk, met medewerking van Gospelkoor Onderweg. Een ballonnenclown weet met een paar ballonnen de prachtigste kerstfiguren te maken.

Wensactie

De ondernemers in het Doelengebied willen voor iedereen fijne feestdagen. Om dat mede mogelijk te maken, hebben ze een kerstwensactie opgezet. Ter Beek legt uit: “Op alle balies van de deelnemende ondernemers van Rondje Noord komt een display met een QR-code te staan. Mensen kunnen deze code scannen en een kerstwens invullen voor een familielid, vriend of kennis. In het verleden hebben we zoiets gedaan met een kerstballenactie. Het voordeel van de QR-code is dat je de wens ook thuis rustig in kan vullen.” Tot en met kerstavond, 24 december, kunnen wensen ingediend worden. De organisatie van de kerstmarkt trekt daarna ene aantal wensen eruit die in het nieuwe jaar in vervulling worden gebracht.

 De kerstmarkt in het Doelengebied start om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Alle ondernemers van het Rondje Noord zijn te herkennen zijn aan het logo, dat op de etalages te zien is. De winkels in het centrum van Almelo zijn deze zondag ook geopend.

Voor een plattegrond met alle activiteiten zie www.doelenkerstmarkt.nl/plattegrond