Uitgaan & Cultuur

Nieuwe prachtige wandelroute vanaf picknickplaats Grote Bavenkelsboekenboom
Een boom vol verhalen

ALMELO -  In de Zuidelijke groene long van Almelo ligt, grenzend aan het Nijreesbos en de Doorbraak, een prachtige picknickplaats. Bij dit rustpunt, centraal gelegen langs mooie nostalgische wandelpaden en fietsroutes, staat een boom vol verhalen; De Grote Bavenkelsboekenboom. Op vrijdag 17 december jl. werd de Grote Bavenkelsboekenboom officieel geopend door dorpswethouder Eugène van Mierlo.

Op initiatief van de Noabers, die al jaren de picknickplaats onderhouden, heeft een oud boekenkastje plaats gemaakt voor de Grote Bavenkelsboekenboom. Boeken terug naar de oorsprong. Dankzij schrijnwerker René Bruns, de maker van het imposante kunstwerk, is het een lust voor het oog geworden.

Natuurgebied verruimen

De Grote Bavenkelsboekenboom is een onderdeel van een groter project waarbij een aantal omliggende bewoners hun erven verfraaien om het natuurgebied te verruimen, waardoor het voor diverse vogels, insecten en andere dieren aantrekkelijk is om hier hun standplaats of doortrek te hebben.

De natuurvrijwilligersgroep uit de buurt heeft gezorgd voor een prachtig veilige wandelroute direct vanaf deze picknickplaats.

Gratis tweedehandsboek

De Grote Bavenkelsboekenboom biedt u gratis één tweedehandsboek aan, dankzij een samenwerkingsverband met ‘Het Brooker Book’. Het Brooker Book is een gratis bibliotheek in Bornerbroek voor en door lezers. Je kan er boeken ruilen of meenemen, zonder registratie. Om het concept in stand te houden verwacht ‘Het Brooker Book’ wel dat er leesboeken worden ingebracht. De bibliotheek draait al sinds 2014 met succes op dit concept. De dubbel ingebrachte boeken verhuizen naar de Grote Bavenkelsboekenboom. Wanneer u het initiatief en concept wilt steunen vragen de initiatiefnemers u uw goed uitziende leesboeken te brengen naar de Bibliotheek, gevestigd aan de Pastoor Ossestraat 21 te Bornerbroek.

Kern met Pit

U kunt de picknickplek vinden aan de Grote Bavenkelsweg, op de hoek met de Maatkampsweg, een uniek stukje natuurrijk Almelo. De Grote Bavenkelsboekenboom is een ‘Kern met Pit’ project en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almelo.  

Foto: Boekenboom in opbouw.