Uitgaan & Cultuur

Opening Kunst Punt Almelo

ALMELO -  De Stichting Kunst Punt Almelo opent op zaterdag 15 april de deuren van Grotestraat 37 Almelo voor het publiek. Dan is de overzichtstentoonstelling te zien van Almelose kunstenaars die tot nu een bijdrage aan de Stichting hebben geleverd. Deze eerste expositie duurt tot en met 28 mei. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 13.30 tot 17.00 uur.

De stichting gaat de belangen van beeldende kunstenaars in Almelo behartigen. Het pand aan de Grotestraat beschikt over een fraaie expositieruimte. Ook is er een kleine winkelruimte voor de verkoop van Almelose kunst. Daarnaast zijn er enkele ruimten die gebruikt kunnen worden als atelier of voor andere kunst gerelateerde activiteiten. Kunst Punt Almelo wordt zo de ontmoetingsplek van winkelend publiek met Almelose kunstenaars.

Inmiddels hebben zich al 45 Almelose kunstenaars aangemeld als donateur van de Stichting. Daarmee is in een andere vorm een doorstart gemaakt van de Pop-Up Expo en van de voormalige Stichting Belangen Almelose Kunstenaars.

De stichting zet zich ook samen met de gemeente in voor voldoende atelierruimte voor beeldbepalende kunstenaars en veelbelovende jonge kunstenaars in Almelo. In Hallo Almelo is het afgelopen jaar bericht over beeldend kunstenaars die hun atelierruimte kwijtraken. Het is een taai proces, maar er begint beweging in te komen!