Uitgaan & Cultuur

Schilderijen gezocht van kunstenaar Hendrikus Fredericus de Grijs

ALMELO - Voor een expositie in juni en juli is het Stedelijk Museum Almelo is op zoek naar schilderijen van landschappen en Almelose stadsgezichten van Hendrikus Fredericus de Grijs (1866 Groningen - 1933 Almelo.)

De Grijs genoot zijn opleiding aan de academie voor beeldende kunsten in Den Haag. Het museum zelf is in het bezit van een heel aantal werken van deze kunstenaar: portretten, landschappen en stadsgezichten. “Maar om een nog completer beeld te krijgen van deze schilder zou het leuk zijn om eens te zien wie er in Almelo ook een werk in zijn of haar bezit heeft. Wellicht kan dit een aanvulling op de expositie zijn”, aldus de organisatie.

Vanwege ruimtegebrek in het museum is er een samenwerking gezocht met de Grote Kerk Almelo alwaar de werken van 3 juni tot 30 juli tentoongesteld gaan worden.

Mocht u in het bezit zijn van een De Grijs en u vindt het leuk om de organisatie hiervan op de hoogte te brengen, dan kunt u een mailtje met een foto en de afmeting van het werk sturen naar info@stedelijkmuseum.nl.