Uitgaan & Cultuur

Sinterklaas komt niet per boot maar met de koets naar Almelo

ALMELO - Alle Almelose kinderen kunnen er gerust op zijn, Sinterklaas komt dit jaar zelf naar Almelo op zaterdag 13 november. Hij komt helaas niet per boot in de haven aan, maar toch kunnen de kinderen op vele verschillende plaatsen in de stad een glimp opvangen van de Goedheiligman.

Net als vorig jaar gaat de traditionele intocht, met duizenden kinderen en ouders langs de kanaalkade, ook dit jaar niet door. De Sint zal zijn intrede rond 14.00 uur doen, met een fraaie koets. Hiermee maakt hij een rondtoer door het centrum en eindigt hij in het huis van Sinterklaas. De koets is beschikbaar gesteld door de Gravenruiters.

De organisatie rond het sinterklaasgebeuren is in goed overleg tussen de gemeente Almelo en Almelo Events tot stand gekomen. “In de haven was het veel meer een stilstaand evenement en dat kan in deze coronatijd met zoveel mensen niet. Het is ook niet te realiseren met bijvoorbeeld een coronacheck”, laat Martin Kroeskop voorzitter van de werkgroep Sinterklaas weten. “Nu hebben we voor een evenement gekozen waarbij er continue doorstroming is en dan kan een dergelijk groot gebeuren wel gerealiseerd worden.”

Het belooft een gezellig kinderfeest te worden. Vorig jaar kwam de Sint nog op een geheime plaats aan en konden de kinderen via het TV-kanaal van Aavisie de inkomst volgen. Gelukkig kunnen de kinderen de Sint echt welkom heten. Waar Sinterklaas zijn rondtoer begint en waar hij allemaal door de stad gaat, wordt nader bekendgemaakt.