Uitgaan & Cultuur

Wegens succes gaan er voor theaterspektakel ‘De Boerenopstand’ extra voorstellingen in de verkoop

TUBBERGEN - De eerste voorstellingen voor ‘De Boerenopstand - Tot Tubbig en niet verder’ beginnen uitverkocht te raken. De productie heeft daarom de voorstellingen op de donderdagavonden in november inmiddels in de verkoop gedaan.

Tot Tubbig en niet verder

Deze week starten de repetities voor het community project, ‘De Boerenopstand’. Het theaterspektakel neemt de bezoeker mee naar de gebeurtenis van 50 jaar geleden in Tubbergen. Eind jaren 60 is de ruilverkaveling in Nederland een voldongen feit. Maar een kleine gemeenschap in Twente bleef moedig weerstand bieden. Maar was het een strijd tegen oneerlijke perceelruil of tegen het (on)democratisch proces? De hoofdrol in deze voorstelling worden vervuld door Laus Steenbeeke. 

“Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen al kaarten hebben gekocht. Het is dan ook logisch om meer voorstellingen in verkoop te doen.” aldus Ellen Wisse, producent van ‘De Boerenopstand’.

De opzet van het project is vergelijkbaar met dat van theaterspektakel Het Verzet Kraakt, Van Katoen en Nu in Almelo, Reuring in het Reggedal in Nijverdal en STORK! in Hengelo.  Bezoekers worden getrakteerd op een avondvullend programma waar ze vooraf kunnen genieten van een driegangendiner. De Boerenopstand zal opgevoerd worden van 12 november t/m 21 december in de Verdegaalhal in Tubbergen.

Meer informatie over ‘De Boerenopstand’ en het boeken van kaarten is mogelijk via de website.