Zakelijk

Kaplan Adviesgroep biedt totaalpakket hypotheken, verzekeringen en boekhouding

ALMELO - Transparant en eerlijk advies. Daar draait het om bij Kaplan Adviesgroep, dat gespecialiseerd is in hypotheken en verzekeringen voor particulieren en ondernemers. Het is uniek dat zo’n totaaladvies onder één dak wordt gegeven. Van hypotheek tot verzekering, het bijhouden van de financiële administratie voor de ondernemers en het invullen van de belastingaangifte voor de particulier. Ondertussen heeft Kaplan acht medewerkers.

Sinds een jaar heeft eigenaar Cafer Kaplan samen met zijn zoon Yasin Kaplan zijn eigen, ruime kantoor aan het Slot in Almelo. Voorheen zat hij aan de Adastraat en deelde hij een pand met de notaris. “Heel handig natuurlijk, maar we hebben gekozen voor zichtbaarheid en een duidelijke eigen identiteit.” Met het betrekken van het huidige pand is ook het palet aan diensten uitgebreid, waardoor nu een compleet pakket aan verzekeringen en digitale boekhouding kan worden aangeboden aan zakelijke klanten. In 1993 begon Cafer Kaplan met klanten adviseren op het gebied van hypotheken. In 2005 vond hij het tijd om voor zichzelf te beginnen. Acht jaar later werd het bedrijf uitgebreid. “Er zijn toen twee overnames geweest en we hebben onze dienstverlening uitgebreid met verzekeringen. Hierdoor is ook onze klantenkring uitgebreid en hebben we een landelijke dekking met verzekeringen”, legt Kaplan uit. En dat alles gebeurt vanuit Almelo.

Advies op maat

Twee jaar geleden ging het nogmaals om. Door de oprichting van de nieuwe entiteit Kaplan Consu-ltancy werd het dienstenpakket nog completer. “We wilden ons meer op de zakelijke markt oriënteren wat betreft verzekeringen, hypotheken en de boekhouding voor de ondernemers. Particulieren zoeken steeds meer online wat het beste bij hun past. Maar vooral wat het goedkoopste is. Handig, maar zeker niet altijd de verstandigste keuze. Je mist een persoonlijk advies van iemand die op de hoogte is van jouw situatie. Wij zijn geen verkopers maar adviseurs”, benadrukt Kaplan. “Onze adviseurs brengen met alle zorg en professionaliteit een maatwerkadvies uit. Wij weten wat er nodig is en wat er mogelijk is voor je nieuwe hypotheek of verzekering. Jarenlange ervaring en erkende deskundigheid van onze medewerkers zorgen ervoor dat je de juiste keuze kunt maken. Zowel particulier als ondernemer.” Persoonlijk contact staat hoog in het vaandel bij de Almelose adviesgroep. “Bij ons heeft de klant altijd één aanspreekpunt die beschikt over vaste dossiers. Alleen in afwezigheid worden deze dossiers overgenomen.” Voor schadeverzekering is er een vrije inloop van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend staat een van de acht medewerkers klaar om de klanten via WhatsApp te adviseren. “Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe auto koopt. Met het kenteken en de meldcode kunnen we de auto overschrijven en de verzekering regelen, waardoor de klant direct met de nieuwe auto weg kan rijden.” En een afspraak voor het afsluiten van een hypotheek wordt zelfde week nog ingepland. “Als aspirant-koper wil je toch weten waar je aan toe bent?” Bij Kaplan Adviesgroep kan de klant kan het hele proces van het aanvragen van hypotheek en verzekering digitaal volgen. In een beveiligd dossier kunnen klant en adviseur zien welke stukken er zijn aangeleverd, wie de behandelaar is en de offertes opvragen. Cafer Kaplan: “Alles staat in één overzichtelijk portaal. We willen zo transparant mogelijk werken. Dus als de klant bij ons aan tafel aanschuift, kan hij op het scherm meekijken. En ons advies is altijd te mailen, dan heb je altijd alles zwart op wit staan.”

Lokaal betrokken

Kaplan Adviesgroep is ook nauw betrokken bij de ontwikkelingen van het voormalige terrein van Koninklijke Ten Cate, beter bekend als Indië Almelo, en noordoost Almelo. “De kopers van de nieuwbouwwoningen hebben we mogen adviseren op het gebied van hypotheken en van diverse verzekeringen, waaronder een inboedelverzekering, opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.” Als dank voor het vertrouwen van zijn klanten doet Cafer Kaplan ook graag wat terug voor ‘zijn’ stad en haar inwoners. Zo is de adviesgroep sponsor van Heracles Almelo, AVC Heracles en sinds kort kan ook de hockeyclub MHC Almelo rekenen op financiële steun. “We sponsoren graag lokaal. Als je wat doet voor je stad, dan krijg je daar ook wat voor terug.”

Goed advies

Wil je zelf persoonlijk advies of meer weten over de opties voor verzekeringen of hypotheken? Neem contact op met Kaplan Adviesgroep via tel. 0546-455 646 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij je op locatie of op kantoor aan Slot 14. Of kijk op kaplanadviesgroep.nl voor meer informatie.