Zakelijk

Leer masseren bij Stars Massageschool

ALMELO - Even een moment voor je zelf, aandacht voor je lichaam. Heerlijk wanneer je je vermoeid en/of gespannen voelt en eens helemaal wilt ontspannen. Massage werkt zowel ontspannend als klachtgericht. Stars Massageschool aan de Willemsgang is er voor de massage-hobbyist, aankomend masseur, sport-of wellness masseur, schoonheidsspecialisten en pedicures. En met meer dan veertig jaar ervaring zit je bij Henk Nijhof zeker goed.

Door de spieren, door middel van een massage, soepel te maken ontstaan er minder klachten. Ook kunnen klachten door massage worden verminderd of verdwijnen. Massage heeft een positief effect op de fysieke gesteldheid van het lichaam maar ook op de psychische gesteldheid. Lichamelijk goed in je vel zitten betekent dat je ook psychisch beter in je vel zit.

Volg je een cursus bij Stars Massageschool, dan weet je dat je goed zit. Zij zijn gecertificeerd opleider bij de NGS. Hun jaaropleidingen Sport- en Wellnessmasseur geven je de garantie van een erkend diploma. De opleidingen en cursussen worden in kleine groepen gegeven. “De meeste groepen bestaan uit zes tot acht personen, maximaal tien. Maar bij vier cursisten starten we al. Het voordeel van een kleine groep is dat er veel persoonlijke aandacht is, voor zowel theorie als praktijk. Het is handenarbeid: alle handgrepen en technieken moeten ze kennen.” Voordat de deelnemers hun examen mogen afleggen moeten ze eerst voor hun theorietoets slagen en een goed portfolio met daarin drie cliëntendossiers kunnen weerleggen.

Bij Stars Massageschool worden vele soorten massagecursussen gegeven. Eigenaar Henk Nijhof is niet alleen masseur, maar ook massageopleider, en biedt een compleet pakket met gecertificeerde opleidingen. Henk: “Fysiotherapeuten, sportmasseurs en wellnessmasseurs die meer uit hun werk willen halen, zijn bij ons aan het goede adres. Ik geef opleidingen en vele soorten cursussen en massages.”  Bijvoorbeeld de opleidingen Sport- en Wellnessmasseur zijn professionele opleidingen. Na de opleiding Sportmasseur kun je Sport-Zorgmasseur gaan volgen. Ook bijvoorbeeld hotstone, hoofdmassages en massages bij kanker of fybromyalgie worden bij Stars Massageschool gegeven.
Henk zit meer dan veertig jaar in het massagevak. Van elektronica waagde hij de overstap naar sportmasseur. “En zo ben ik verder gegroeid. Heb ik me steeds verder ontwikkeld door cursussen en opleidingen.” Zo’n zestien jaren heeft Henk bij diverse sauna’s gewerkt, waaronder de Veluwse Bron. Inmiddels heeft hij al 12 jaar zijn eigen opleidingscentrum.

De wereld van massage en massagetechnieken is in de afgelopen tientallen jaren flink veranderd. “Toen ik begon had je alleen maar klachten die voortkwamen uit zware en langdurige arbeid. Acht van de tien gevallen waren fysieke klachten. Massages werden enkel gedaan om overbelaste spieren te ontspannen. Tegenwoordig ligt de focus veel meer op massage om stress tegen te gaan.” Volgens Henk heeft mede daardoor de voetreflexologie groot terrein veroverd op het gebied van massages. “Steeds meer klachten komen voort uit emoties. Deze emoties zijn weer verbonden aan je organen. Door bepaalde plekken van de voet te masseren kan er veel verlichting worden gegeven. Er zitten daar vele reflexzones. Niet voor niets worden organen vaak genoemd in onze oude spreekwoorden en gezegdes. Denk maar aan ‘gal spuwen’, ‘iets op je lever hebben’ en ‘zwaar op de maag liggen’”, verklaart Henk.
Aromamassages en passende muziek bij de massages kunnen helpen om je beter te ontspannen. “Als iemand wil ontspannen, dan moet ik wel muziek opzetten die hij mooi vindt om zo dicht bij hem te komen. En dat is met geuren ook zo. Daardoor is goede communicatie ook belangrijk in ons vak.”  

Een groot deel van de spanningen komt volgens de Almelose masseur ook door de werksituatie van personen. “Ze zijn hun werksituatie zat. Soms te eentonig werk, zitten voor hun gevoel niet op de juiste plek. Ze gaan op zoek naar hun innerlijke ik: wil ik dit mijn hele leven door doen?” Dit zorgt voor spanningen, maar zorgt er ook voor dat Henk steeds meer nieuwe cursisten ziet. “Mede dankzij de subsidieregelingen wordt het makkelijker om van werk te veranderen. Heel veel mensen gaan dan toch voor zichzelf beginnen. Wanneer ze bij ons een opleiding volgen en hun diploma behalen, zijn ze gecertificeerd bij de NGS. Je hebt dan een erkend Europees diploma.”

Door de lockdown liggen de huidige cursisten enkele weken achter op schema. “Voor de opleidingen waar examens aan vast zitten mocht ik eerder open. In januari zou een groep op de woensdagavond beginnen, maar die zijn enkele ween later gestart. We zitten wel vast aan de avondklok, waardoor we eerder op de avond beginnen. Maar toch mis je dan nog ruim een uur. Dat proberen we op te vangen door een extra dag of dagdeel in te plannen.” Om een beetje druk van de ketel te nemen, zijn alle examens voor onze cursisten uitgesteld tot na de zomervakantie.
Dan begint ook de nieuwe opleiding tot Sport- en Wellnessmasseur, vanaf 30 augustus. Meer informatie hierover, of over een van de vele andere cursussen, is te krijgen tijdens de inloop op de laatste vrijdagavond van de maand in het pand aan de Willemsgang 36. Hier wordt alles uitgelegd over de diverse cursussen en de daaraan verbonden kosten. Vanwege de coronamaatregelen wordt de informatie voorlopig nog telefonisch verstrekt.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.starsmassageschool.nl of bellen met Henk Nijhof, tel. 06-12805851.