Algemeen

’007 première’ als inspiratiebron voor studenten Haarverzorging in strijd om Hair Awards

ALMELO - In Theater Tuschinski of bij de afterparty van de Oscar-uitreikingen van 10 maart… Zeker door de zoete geur van vers gepofte popcorn waande je je in een andere wereld op maandag 11 maart tijdens de Hair Awards. De jaarlijkse wedstrijd voor alle studenten Haarverzorging van ROC van Twente stond dit jaar in het teken van het thema ‘007 première’.

Een thema dat draait om stijl en klasse. En dat hebben de studenten begrepen. In elke wedstrijdronde ontstonden in drie kwartier tijd de mooiste creaties. De studenten wisten daarbij de juiste stijl en sfeer te raken en vertaalden dat naar een treffend totaalplaatje van haar, make-up, kleding en props, dat niet zou misstaan op de rode loper. En dat alles ‘gewoon’ in het Atrium van het ROC van Twente aan de Wierdensestraat in Almelo. De studenten werden aangemoedigd door familie, vrienden maar ook begeleiders vanuit de leerbedrijven.

Aan de vakkundige jury de zware taak om elke ronde de studenten te selecteren die het thema met het treffendste totaalplaatje hadden weten te raken.

En de winnaars zijn...

Wedstrijdronde BOL 1
65 deelnemers
1. Britt Leus, Almelo, opleiding: haarstylist dame
2. Bobien Velthuis, Haaksbergen, opleiding: salonmanager dame
3. Aleyna Keskin, Enschede, opleiding: kapper
4. Tess Koek, Almelo, opleiding: salonmanager dame

Nicole Blömer-Grobben van leerbedrijf Studio Coco in Almelo: “Ik ben altijd heel erg fan van de Hair Awards, net als vroeger toen het nog ‘De Dag van het Oosten heette’. De thema’s vind ik altijd goed gekozen, je kunt er heel veel kanten mee op. Voor de jonge studenten is het goed dat je hiermee leert presteren onder druk. Ze worden hierdoor tevens uitgedaagd om te gaan trainen met dingen die ze nog niet kunnen. We besteden hier in de salon dan ook veel tijd en aandacht aan.”