Algemeen

40 en 25 jaar toewijding bij Hoppenbrouwers Almelo:
Een dubbel dienstjubileum

ALMELO - Hoppenbrouwers stond vrijdag 15 december uitgebreid stil bij het 40- jarig dienstverband van André Wilmink en 25-jarige dienstverband van Dick Brinkman. Beide heren werden, in het bijzijn van collega's en familie, feestelijk gehuldigd voor hun decennialange toewijding aan de vestiging. Peter Valk, vestigingsdirecteur van Hoppenbrouwers Almelo, stond uitgebreid stil bij de tomeloze inzet van de twee heren.

Jubilaris Dick Brinkman staat links met zijn partner. In het midden staat vestigingsdirecteur Peter Valk en rechts staan jubilaris André Wilmink en zijn partner.

Tijdens de gezellige kerstborrel in de feestelijk aangeklede kantine werden beide jubilarissen door Peter Valk met lovende woorden toegesproken en samen met hun partner in het zonnetje gezet.

André Wilmink, die nu al 40 jaar bij Hoppenbrouwers Almelo werkt en ook jubilaris Dick Brinkman, die 25 jaar in dienst is bij Hoppenbrouwers Almelo, zijn dankbaar voor deze blijk van waardering.

Het ‘vaste gezicht’

Binnen en buiten Hoppenbrouwers Almelo is de naam van Wilmink vertrouwd, het resultaat van veertig jaar toewijding. "Mensen van jaren geleden herkennen me nog steeds. Je beseft dan dat je het gezicht van de vestiging bent." Veertig jaar geleden klopte de net afgestudeerde Wilmink aan bij Löwik Installatietechniek, dat in 2020 aansloot bij Hoppenbrouwers. Hoewel hij solliciteerde als servicemonteur, begon hij zijn carrière op kantoor. Wilmink deelt een anekdote: "Ze zeiden: begin maar, maar we hebben nog geen auto voor je. Dus begon ik met tekenwerk, drie weken later als calculator, en een jaar later als werkvoorbereider." Als ervaren technicus groeide hij door tot technisch directeur en nu is hij commercieel manager. De geboden groeikansen waren cruciaal voor zijn langdurige betrokkenheid. Wilmink benadrukt: "Ik kon doorgroeien, wat me hier hield. De werkomstandigheden waren altijd plezierig, met fijne collega's en goede relaties met externe partijen."

Doorgeefluik

Net als Wilmink is Brinkman (uitvoerder) evenmin een onbekende. Hij beschrijft zichzelf als het 'doorgeefluik' van het bedrijf en fungeert als de schakel tussen de binnen- en buitendienst. Brinkman deelt zijn technische ervaring met collega's en geniet van het voorbereidende werk bij projecten, waarbij telkens een unieke aanpak vereist is. De ervaren technicus put veel plezier en energie uit het ondersteunen van de zij-instromers binnen Hoppenbrouwers, mensen met een andere achtergrond die nu kennismaken met techniek. Brinkman benadrukt: "De motivatie en inzet van deze zij-instromers geven mij enorm veel energie. Ze komen uit diverse branches en hebben bewust gekozen om verder te gaan in de techniek. De manier waarop zij samenwerken en elkaar ondersteunen is prachtig om te zien!" Het project waar Brinkman met trots op terugkijkt? 

De nieuwbouw van TMZ woonzorglocatie Het Meulenbelt te Almelo! "In de initiële fase van het project hebben we oude installaties volgens planning omgezet naar nieuwbouw. Momenteel zijn we bezig met fase 3 van dit project. Ik ben bijzonder trots op de zij-         instromers die niet alleen prachtige installaties realiseren, maar ook het volledige proces        succesvol doorlopen", aldus Brinkman.

Over Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit meer dan 20 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. Met een cruciale rol in de energietransitie en de wereld van digitalisering realiseert het bedrijf projecten gericht op duurzame energieopwekking, energiemanagement, optimalisatie van het energieverbruik. Daarnaast implemen- teert Hoppenbrouwers dagelijks slimme gebouwtechnologie en geïntegreerde automatiseringssystemen. De bijna 1850 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met hun passie voor techniek helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.

Voor meer informatie en vacatures kijk op www.hoppenbrouwerstechniek/nl/vestiging/almelo