Algemeen

555 mantelzorgers kregen een presentje met wat lekkers

ALMELO - In het kader van de dag van de mantelzorg werd bij 555 mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit gemeente Almelo een presentje aan de deur afgegeven. Een klein presentje van Mantelzorg Almelo om te laten zien hoezeer hun dagelijkse ondersteuning wordt gewaardeerd in het besef dat ze het niet makkelijk hebben. De geste werd alom gewaardeerd.  Sommigen pinkten zelfs een traantje weg.

Vrijwilligers van Mantelzorg Almelo deelden samen met wethouder presentjes uit.

De dag van de mantelzorg is jaarlijks de dag waar Mantelzorg Almelo bij stil staat. Lange tijd werd voor mantelzorgers een leuke, ontspannende activiteit georganiseerd, van lachcursussen met muziek of een high tea tot en met een heerlijk diner.

Keer op keer bleek dat een groot aantal mantelzorgers niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan zo’n activiteit, puur omdat ze aan het zorgen zijn.  Mantelzorg Almelo pakt het sinds vorig jaar anders aan. Iedere mantelzorger die stond ingeschreven bij Mantelzorg Almelo kreeg een kaartje met een bedankje en een bos bloemen aan huis bezorgd. De reacties waren zó enthousiast en positief dat besloten is om ook dit jaar de mantelzorgers thuis te verrassen. Deze keer met een surprise van de lokale ondernemer Brownies & Downies. Niet met een bloemetje, maar met een andere surprise, waarvoor een lokale onderneming (Brownies &downieS) werd ingeschakeld. Het aantal bossen bloemen was vorig jaar 469, dit jaar is dat uitgegroeid naar 550 presentjes.

Het was een monsterklus voor de medewerkers van Brownies&downieS. Eigenaar Andre Jansen van Brownies&downieS in Almelo moest alle zeilen bij zetten. Zijn medewerkers waren maanden bezig met het versieren en inpakken van de tasjes en al weken van te voren waren zij druk met het bakken van 2.220 brownies. De dagen ervoor werd er tot in de late uurtjes gewerkt om de brownies te versieren.

De eerste twee doosjes met brownies mèt tegoedbon werden uitgereikt bij Brownies&downieS door het team samen met wethouder Eugene van Mierlo aan twee mantelzorgers. Van Mierlo is zelf lange tijd als mantelzorger actief geweest en kan zich goed verplaatsen in mensen die (dagelijks) zorgen voor een naaste. Door de persoonlijke gesprekken verliep het overhandigen van de presentjes heel ongedwongen.