Algemeen

Afscheid van Bea betekent niet het einde van Pom & Floor

ALMELO - Na ruim dertig jaar heeft Bea Hoefnagels (62) afscheid genomen van ‘haar’ Pom & Floor, de winkel in tweedehands kinderkleding in Almelo. Ze kreeg van alle kanten cadeautjes, bloemen en bedankjes toebedeeld. Haar collega’s hadden voor alle klanten speciale taart gemaakt. Een meisje van amper twee vroeg spontaan of ze een knuffel mocht geven. Bea was helemaal beduusd door alle aandacht. Bea is gestopt maar Pom & Floor blijft gewoon doordraaien met Judith ter Maat, Natascha Lammertink en Ayla Fraats.

Bea stapte dertig jaar geleden de kinderkleding winkel binnen omdat ze de vraag naar nieuwe medewerkers zag staan. Ze ging de uitdaging aan en heeft ruim dertig jaar met heel veel plezier de winkel gedraaid. Vele jaren werkte ze samen met Judith, haar directe compagnon. Bea mag met recht het gezicht van Pom & Floor genoemd worden.

Pom & Floor is als tweedehands kinderkleding winkel 33 jaar geleden gestart, vanaf het begin was er belangstelling voor het inbrengen van kleding en het vervolgens verkopen. De naam Pom & Floor is afgeleid van de twee olifanten uit het kinderboek Babar.  In deze tijd waarin het gewoon hip is om tweedehands spullen te kopen en duurzaamheid heel belangrijk is, draait Pom & Floor goed.

Bea verkocht niet alleen kinderkleding, ze was voor velen een luisterend oor. “Ik hoorde jaren geleden al eens dat ik hart heb voor de winkel, maar ook hart voor de klanten”, vertelt Bea met gepaste trots. In coronatijd moesten ze hun deuren sluiten, maar Bea en Judith bedachten van alles om de klanten toch van kleding te voorzien. Ze maakten tasjes met kleding in verschillende maten. Ze bezorgden de kleding gratis aan huis. Via een soort tikkie kregen ze de kleding betaald. “Heel bijzonder, maar het is enorm gewaardeerd”, laat Bea weten.

Nu ze 62 is vindt ze het mooi geweest. Ze heeft met heel veel plezier gewerkt, maar vindt het tijd worden voor jongere mensen met nieuwe ideeën. Ze zal vooral het klantencontact met groot en klein missen. De komende maanden gaat ze zichzelf eerst ‘resetten’, ze leefde altijd op de klok en deelde haar dag nauwgezet in. Dat is niet meer nodig. Ik hoop iets meer tijd voor mijn familie te hebben. ik kijk wel wat er over een half jaar op mijn pad komt, Dat komt vast wel goed.”