Algemeen

Allerlei reparaties bij het Noaberhoes

ALMELO -  Vrijdag 24 mei wordt er weer gerepareerd bij het Noaberhoes. De reparateurs van Repair Café Windmolenbroek staan van 12.30 tot 15.30 uur paraat om met elkaar zoveel mogelijk spullen te repareren.

Bij het vorige café werd met het prachtige weer zelfs buiten gerepareerd. Een hogedrukspuit werd langdurig onderzocht, maar kon helaas niet gerepareerd worden. Er werden twee naaimachines gebrachty die vast aten door langdurig stilstaan. Ze werden weer tot leven gebracht en naaien weer prima. Een nieuwe waterklep werd in een stoomstrijkijzer geplaatst, een discman en wekkerradio kregen een tweede leven. En natuurlijk waren er weer een paar Dolce Gusto’s met het bekende probleem: lekkage. Stofzuigers ontbreken ook nooit bij een reparatiemiddag. Een elektrische step wordt 24 mei opnieuw onder handen genomen.

Er kwamen deze middag weer diverse items voorbij. Het meest bijzondere was een speeldoosje van circa 45 jaar oud. De eigenaar vertelde dat het altijd in de kast had gestaan tot er kleinkinderen kwamen. Eén van de reparateurs heeft het doosje mee naar huis genomen om het daar in alle rust te onderzoeken en hopelijk kan hij dit bijzondere doosje weer laten spelen.

Dus is er bij u iets stuk? Kom dan ook naar het Noaberhoes. Voor het onderzoeken/ herstellen vraagt het Repair Café een vrijwillige bijdrage. De vrijwilligers zien u graag op vrijdag 24 mei. Let op: vol is vol.