Algemeen

Almelose haven inspireert tot kunstwerken over containertransport

ALMELO - De Almelose kunstenaar Ineke Hofste exposeert komende weken een nieuwe serie werken met als titel ‘Containertransport: een wereld in dozen’. Ineke was al in containers geïnteresseerd maar dat raakte in een stroomversnelling toen ze een jaar geleden werd uitgenodigd door Andre Pluimers, directeur van Bolk transport en (toen nog) voorzitter van Port of Twente, voor een uitzicht vanaf de hoge kraan op de Almelose terminal.

Met al die containers aan haar voeten, naast het Twentekanaal, vroeg ze zich af waar al die kleurrijke blokken toch vandaan kwamen, “wat zit er in en waar gaan ze naar toe?”.

Dat leidde tot een verdieping in de transportsector en mondde uit in een serie schilderijen, ruimtelijk werk en een installatie.

Een van de werken is een bijna drie meter breed doek met de titel ‘Containerlines’, waarmee ze afgelopen week als tweede eindigde voor de Herman Krikhaar prijs. Het werk is volgens de vakjury “monumentaal, museaal en heeft een breed spectrum aan techniek”.

De expositie, samen met werk van drie andere kunstenaars, opent op zaterdag 18 november om 14.00 uur in de Hengelose Schouwburg en is tot 14 januari te bezoeken op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.