Algemeen

Beweegtuin is voor iedereen

ALMELO - Lekker bewegen in de beweegtuin. Daarvoor staan 10 beweegtoestellen gratis ter beschikking. Ze staan aan de voorkant van Cogas en netbeheerder Coteq aan de Rohofstraat 83. “Deze toestellen zijn bedoeld voor de medewerkers van de Cogas, maar zeker ook voor mensen uit de wijk, eigenlijk voor iedereen die op zijn of haar moment wil bewegen. Ook om samen te komen en samen te bewegen”, geeft Saskia Everink, hoofd communicatie van Cogas aan. 

De beweegtuin is op 5 november 2021 in gebruik genomen. Destijds is deze geopend door wethouder Eugène van Mierlo, samen met Gerald de Haan, directeur van Cogas Almelo. De toestellen zijn geplaatst door de firma Denfit. Waarschijnlijk vooral door weersinvloeden zijn de QR codes verdwenen. Op de tien toestellen komt weer een nieuwe QR code. Ze zijn gratis door iedereen te gebruiken. Via het hek aan de kant van de Rohofstraat kan men altijd naar binnen. De Beweegtuin is rustig gelegen, maar niet echt afgelegen. ’s Avonds is het terrein genoeg verlicht om te kunnen sporten.

Medewerkers van Cogas Infra werken aan het gas- en elektriciteitsnet van Coteq Netbeheer, de netbeheerder binnen de Cogas-groep. Coteq geeft de plannen vorm om de energievoorziening in de regio te onderhouden en uit te breiden. Ook deze medewerkers van Cogas worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te bewegen en daar past de beweegtuin goed bij.

In de wintermaanden wordt er incidenteel gebruik gemaakt van de speciaal weerbestendige toestellen, het is echt openluchtfitness. Middels de verschillende toestellen worden zowel de beenspieren, buikspieren, armspieren, kuitspieren en nekspieren getraind. “Nu het voorjaar voor de deur staat nodig ik iedereen uit om ook eens te komen oefenen” , aldus Saskia Everink.