Algemeen

Afscheidsreceptie op dinsdagmiddag 31 oktober

Burgemeester Gerritsen neemt afscheid van Almelo

ALMELO - Arjen Gerritsen neemt na 7 jaar afscheid als burgemeester van Almelo vanwege zijn benoeming tot commissaris van de Koning in de provincie Flevoland. Op dinsdag 31 oktober is er van 16.00 uur tot 18.00 uur een informele afscheidsreceptie in het Almelose stadhuis. Iedereen is welkom, van inwoners en ondernemers tot verenigingen en stichtingen.

Onder het burgemeesterschap van Arjen Gerritsen zette Almelo grote stappen als het gaat om stadsontwikkeling, werkgelegenheid en leefbaarheid. Burgemeester Gerritsen maakte zich sterk voor een krachtige positionering van Almelo en Twente. In een hem kenmerkende eigen stijl toonde hij zich betrokken en besluitvaardig en was hij er voor inwoners op momenten van vreugde en op momenten van verdriet.

Afscheidsreceptie

Tijdens de afscheidsreceptie zal burgemeester Gerritsen rondlopen om zoveel mogelijk mensen een hand te kunnen schudden. Voorafgaand aan de afscheidsreceptie is er een buitengewone raadsvergadering in de raadzaal. De vergadering begint om 14.30 uur en is via een live-verbinding online te volgen via www.almelo.nl.

Loopbaan

Arjen Gerritsen kent een lange loopbaan in het openbaar bestuur. Toen hij op 32-jarige leeftijd in 2002 burgemeester werd van het Groningse Haren was Gerritsen de jongste burgemeester van Nederland. In 2007 werd Arjen Gerritsen benoemd tot burgemeester van De Bilt in de provincie Utrecht. Zijn benoeming tot burgemeester van Almelo volgde in 2016. Op vrijdag 3 november 2023 wordt Arjen Gerritsen tijdens een bijzondere vergadering van Provinciale Staten van Flevoland welkom geheten als nieuwe commissaris van de Koning.