Algemeen

Deelname E-waste race groep 8 van De Tandem

ALMELO - Groep 8 van basisschool De Tandem doet tussen 3 en 27 juni mee aan een E-waste race. De E-waste race is een ‘duurzame race’ tegen andere scholen om zoveel mogelijk elektronisch afval te hergebruiken, repareren en in te zamelen. De groep kan punten verdienen door oude elektronische apparaten te verzamelen in de container die, in deze periode, voor de school staat.   

Er zijn al verschillende kleine (huishoudelijke) elektrische apparaten ingeleverd. De verschillende taken zijn verdeeld onder de leerlingen; zo moeten de ingeleverde apparaten worden gemeld op een bepaalde website.

Tijdens een gastles hebben de kinderen informatie gekregen over hoe om te gaan met elektronisch afval. Het belang van recyclen en de positieve gevolgen die dit heeft voor het milieu zijn aan de orde geweest. De leerlingen hopen met deze actie een kunstworkshop met kabels en een waardebon van 400 euro te winnen.

Wilt u de kinderen ook helpen dan kunt u het elektronisch afval komen brengen bij basisschool De Tandem, Havezathe 97 te Almelo.