Algemeen

Fietsactie voor Jurriën uit Almelo

ALMELO - Amanda Lok, een oud-klasgenootje van Jurriën ten Cate, is zaterdag 22 juni op de fiets vanuit haar huidige woonplaats Barneveld naar Almelo gereden en de dag erop weer terug. Deze tocht van twee maal circa 92 kilometer heeft ze op beide dagen binnen de zes uur voltooid, en dat zonder elektrische aandrijving!

Amanda heeft in Almelo op de basisschool de Telgenborch in de klas gezeten bij Jurriën ten Cate, die al ruim tien jaar onschuldig vastzit in een Tunesische gevangenis. Met haar tocht wilde ze geld inzamelen om een bijdrage te leveren aan de kosten die nodig zijn om Jurriëns zaak alsnog een rechtvaardig vervolg te geven. Op Jurriëns verzoek is recent het advocatenechtpaar Knoops ingeschakeld om naar mogelijkheden te zoeken om zijn veroordeling aan te vechten. Die ziet daarvoor mogelijkheden, maar daar hangt een flink prijskaartje aan voor nadere onderzoeken en internationale procedures. De familie is Amanda heel dankbaar voor haar mooie actie en heeft haar verrichtingen met grote bewondering gevolgd.

Wilt u meer weten over de zaak van Jurriën? Zoek dan naar de 2Doc documentaire ‘Het Laatste Woord’ van Jessica Villerius, die eind 2022 door de NPO is uitgezonden.

Wilt u ook een bijdrage leveren om de benodigde juridische bijstand te kunnen verwezenlijken? Zoek dan op ‘Fietsactie voor Jurriën’. Er is nog veel geld nodig om deze stadsgenoot zijn leven terug te geven.

Aart Kelderman