Algemeen

Geslaagde heropening van de Wonne

ALMELO - Met een stralende lach op een stralend zonnige dag werd de eerste verdieping van de woongemeenschap de Wonne aan de Arendboersweg 1 opnieuw geopend door waarnemend burgemeester Mirjam van ’t Veld. 

“Het waren eerst alleen kleine kamers. Door de verbouwing zijn sommige vertrekken van twee kleine naar één grotere omgebouwd”, vertelt Heileen Holman. Zij is een van de kernleden van de oecumenisch woongemeenschap de Wonne. Er is echt van alles veranderd, van vloeren, nieuwe wastafels en verwarming, tot muren, waterleidingen etc. Alleen de buitenmuren bleven staan van de Wonne, een voormalig klooster.

In de Wonne is er in principe plek voor iedereen, ongeacht zijn of haar geloofsachtergrond, die tijdelijk onderdak nodig heeft. De tijdelijke bewoner heeft een indicatie, meestal middels een wooncoach. De maximale verblijfsduur is negen maanden. Binnen het huis is een aantal huisregels waaraan iedereen zich aan hoort te houden om een goede woongemeenschap te kunnen vormen. De structuur van vaste tijden van eten en levensritme samen met een externe begeleider, doet mensen goed en maakt dat ze hun leven weer op de rit krijgen. De Wonne wordt in principe door vrijwilligers gerund.

Er is plek voor maximaal acht bewoners en daarnaast twee kernleden. Samen vormen ze de Wonne. Er wordt van iedereen gevraagd om naar eigen kunnen bij te dragen aan werkzaamheden in en rond de gemeenschap. Met de fraaie uitgebreide verbouwing kunnen ze weer jaren verder.