Algemeen

Gratis ‘spoedcursus’ voor ouders en kinderen bij ’De Grote Sprong’ naar brugklas

ALMELO -  Naar de middelbare school gaan is een hele overgang. Voor kinderen én voor hun ouders. Theatergroep PlayBack geeft daarom op donderdag 30 mei ouders en kinderen van groep 7 en 8 in Almelo een gratis ‘spoedcursus’ voor De Grote Sprong.   

Ouders zien veel veranderen na de basisschooltijd. De school is niet meer om de hoek, maar kilometers fietsen. Een broodtrommel was prima, maar is nu ineens niet meer cool. En je kind wil er graag bijhoren met de nieuwste telefoon en kleding, maakt nieuwe vrienden en zoekt naar zijn of haar identiteit. Hoe begeleid je al die veranderingen het best? Voor kinderen is het ook een hele overgang. Zij willen soms met rust worden gelaten, hun ouders lijken hen niet te snappen, ze hebben nieuwe vrienden met nieuwe regels en ze krijgen te maken met groepsdruk.

Twee acteurs van Theatergroep PlayBack (die ook ervaren gesprekleiders zijn) schetsen in De Grote Sprong in humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Wat de rol is van thuis, familie en vrienden. En hoe je zonder kleerscheuren aan de overkant komt. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders en kinderen elkaar tips geven voor een goed gesprek.

Deze avond wordt georganiseerd door de LOES opvoedondersteuning (een samenwerking van de GGD Twente en Avedan Welzijn). De ouder-kindavond ‘De Grote Sprong’ is voor alle ouders en kinderen van groep 7 en 8 op donderdag 30 mei in MFA Eninver aan de Apollolaan 1 in Almelo.

De avond is van 19.30 tot 21.00 uur. Toegang is gratis, wel even aanmelden via de website van Loes: De Grote Sprong (voor ouders en kinderen) | Loes.nl