Algemeen

Groene burendag in de Aalderinkshoek

ALMELO - Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In de Almelose wijk Aalderinkshoek gaven ze er een groen tintje aan. Buurtbewoners en kinderen van het Alma college, basisschool De Zegge en BSO (buitenschoolse opvang) kinderen hebben vrijdag 1800 bloembollen gepoot. 

Leerlingen uit groep 6 van basisschool De Zegge planten bloembollen voor woongebouw Apollo.

Samen met je buren je buurt mooier en groener maken. Dat was het thema van de burendag in de Aalderinkshoek. In de tuinen van de woongebouwen Otello, Apollo, Hoog Schuilenburg en De Boshoeve stopten de kinderen samen met buurtbewoners 1800 bloembollen in de grond. Deze bloembollen zijn gesponsord via het Oranje Fonds.

De eerste bollen gingen rond 10.00 uur de grond in bij Otello aan de Verdilaan. Leerlingen van het Alma college hebben ervoor gezorgd dat de bewoners komend voorjaar aankijken tegen de kleurrijke tulpen, narcissen en blauwe druifjes. “Er zijn sleuven gemaakt op zichtlocaties zodat buurtbewoners de bloemen goed kunnen zien”, geeft Arjan Mensink aan. Enkele huurders kwamen een kijkje nemen, anderen staken eveneens de handen uit de mouwen.

Bij woongebouw Apollo aan de Catharina van Renneslaan hielpen leerlingen uit groep 6 van basisschool De Zegge. “Alle kinderen wilden wat doen. Ze waren zo enthousiast. We kwamen gereedschap te kort.”

Na de lunch werden ook in het gras bij Hoog Schuilenburg en De Boshoeve bloembollen in de grond gestopt. Marinus Aalders, huurder bij Hoog Schuilenburg, had voor de BSO-kinderen een tent opgezet, waar ze na gedane arbeid op een suikerspin werden getrakteerd.