Algemeen

Met opleveren nieuwe kantine is het klaar Verbouwing

Het Erasmus Kanaalschool Zuid officieel voltooid

ALMELO - De leerlingen van de mavo (leerjaar 1, 2 en 3) van Het Erasmus volgen vanaf nu alle lessen in de Kanaalschool Zuid aan de Sluiskade Zuidzijde 119. Hiermee is de verbouwing van de voormalige Radboudschool die in 2018 werd aangekocht en waarvan de verbouwing in 2019 begon, officieel voltooid. Eerder nog werd een deel van de lessen gegeven in het hoofdgebouw van Het Erasmus aan de overkant van het kanaal. Leerlingen hoeven nu nauwelijks meer heen en weer. De Kanaalschool Zuid biedt onderwijs in een kleinschalige omgeving met veel persoonlijke aandacht.

Het Erasmus geeft op een moderne manier onderwijs, in een locatie die bol staat van geschiedenis. De verbouwing naar een moderne school is smaakvol en doordacht gedaan. De grandeur van het gebouw is gespaard, terwijl het gebouw, de infrastructuur en de lokalen aan de laatste onderwijskundige inzichten voldoet.

Onlangs nam de school de compleet nieuwe kantine in gebruik en een nieuw lokaal waar beeldende vorming en NaTech (natuur & techniek) wordt gegeven. Hiermee is de verbouwing afgerond en staat er een volwaardig schoolgebouw. Waar leerlingen eerder nog lessen volgden in het hoofdgebouw aan de overkant, is dat nu grotendeels niet meer nodig. Dit brengt rust voor leerlingen en docenten, die beiden enthousiast zijn over het eindresultaat.

Zaterdag 4 november Open Huis mavo, havo en vwo

Tijdens het Open Huis op zaterdag 4 november zijn leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers van harte uitgenodigd om kennis te maken met de rijke historie, het gevarieerde onderwijsaanbod en de aantrekkelijke gebouwen van Het Erasmus. Alle mavo, havo en vwo vestigingen zijn tussen 10.00 uur en duurt tot 14.00 uur open voor bezoek. Afspraak is niet nodig. Meer op het-Erasmus.nl.