Algemeen

Informatiemarkt digitale veiligheid in Bibliotheek Almelo

ALMELO - Bibliotheek Almelo, SeniorWeb Almelo en de SNS Bank houden dinsdag 2 april van 14.00 tot 17.00 uur een informatiemarkt digitale veiligheid. Bezoek de stands van deze organisaties op de begane grond van de bibliotheek. De toegang is gratis. 

De actiedag tegen digitale criminaliteit is op 2 april. Digitale criminaliteit komt tegenwoordig dagelijks voor. De cijfers liegen er niet om. In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers bij de politie (cijfers 2023). Landelijk waren er in 2022 2,2 miljoen Nederlanders slachtoffer van digitale criminaliteit. Dat zijn gemiddeld zesduizend slachtoffers per dag. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want door schaamte en weinig vertrouwen in het nut van een melding bij de politie doen lang niet alle slachtoffers aangifte. Slechts twee op de tien slachtoffers meldt zich.

Informatieve bijeenkomst ’Echt of nep?’

Tijdens de informatieve bijeenkomst ‘Echt of nep?’ voor senioren wordt aan de hand van korte filmpjes gesproken over digitale oplichting. Hoe vaak krijgt u een mailtje of en appje waarvan u denkt, klopt dit wel? In deze tijd waarin alles vlug moet gaan en veel via internet gaat, zijn er ook criminelen die hier misbruik van maken. Zij proberen u op te lichten en u geld afhandig te maken.

Het doel van de bijeenkomst op dinsdag 2 april is om senioren weerbaarder te maken tegen digitale oplichting. Sessie 1 is van 13.30 tot 14.30 uur in de vergaderzaal van de bibliotheek op de vierde verdieping en sessie 2 van 15.30 tot 16.30 uur. Deelname is gratis.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via mail: cursussen@bibliotheekalmelo.nl of neem telefonisch contact op met Henri Schoemaker (Bibliotheek Almelo), tel. 06-15215242 (graag aangeven aan welke sessie u mee wilt doen).