Algemeen

Klupengel voor aannemer Gerard Kobes

ALMELO -  Voorzitter Theo Schouten van stichting de Klup Twente heeft de Klupengel uitgereikt aan aannemer Gerard Kobes uit Bornerbroek/Almelo. De Klupengel is de MVO award en deze staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze award wordt uitgereikt aan bedrijven, instellingen of personen die zich op een heel bijzondere manier inzetten voor een vrijwilligersorganisatie.

Gerard Kobes, links, kreeg de Klupengel uit handen van Theo Schouten.

Aannemersbedrijf Kobes & zn raakte meer dan tien jaar geleden betrokken bij De Klup Twente toen daar plannen werden gemaakt voor het gamecentrum FUN-IE-FIT. Kobes stak veel tijd en energie in de planontwikkeling (er bestond indertijd nergens een gamecentrum om de kunst bij af te kijken) en nam vervolgens ook de verbouwing van de oude gymzaal voor zijn rekening. Het FUN-IE-FIT draait sinds de opening als een tierelier en geldt nog altijd als een voorbeeld voor vele andere instellingen.

De banden tussen Kobes en De Klup werden nooit verbroken. De aannemer schiet regelmatig te hulp voor een spoedreparatie in of aan het sterk gedateerde Siebelinkhuis en doet dat regelmatig wel voor eigen rekening. Hij maakt intussen samen met FUN-IE-FIT architect Martin Huiskes ook weer deel uit van het team dat een nieuwe, grootse verbouwing in het Siebelinkhuis voorbereidt. De grote zaal wordt veranderd in een soort van @facehoes. Daarin is de expertise van Kobes wederom onmisbaar. 

Gerard Kobes was de tiende ontvanger van de Klupengel. De eerste die de onderscheiding ontving was entertainer/presentator Willem Gunneman. Na hem volgden onder meer Sander Herman van Herman Media, Richard Steunenberg (reclamebureau RCTM), ondernemersechtpaar Wieger en Marlien de Vries, Sander Haas (namens Asito), Dick de Rijter (Dimotech)en vorig jaar nog directeur Michel Verweg van Obimex. De onderscheiding zelf is een kunstwerk gemaakt door Mariska Eggengoor, in de tijd dat zij werkzaam was bij artotheek Artdesch.