Algemeen

Vrijwillige buddy’s ondersteunen in roerige periode

Maak het verschil voor ouders in een scheiding

ALMELO - Als mensen gaan scheiden, komt daar heel veel bij kijken. Ouders moeten allerlei praktische zaken regelen. En natuurlijk zijn er veel emoties, ook bij kinderen. In zo’n roerige periode is het fijn als er iemand naast je staat en met je meedenkt. Of waar je gewoon even tegen kunt praten. Daarom zoekt Het PACT Scheiden zonder schade vrijwillige  buddy’s. Als Buddy bij Scheiden help jij een ouder om (met de kinderen) de draad van het leven weer goed op te pakken. 

Als Buddy bij Scheiden zet je je vrijwillig in. De coördinator koppelt jou aan een ouder die een scheiding meemaakt of mee heeft gemaakt. Daarbij wordt echt gekeken naar een goede match, zodat jullie je er beiden goed bij voelen. Je bent maximaal zes maanden buddy voor een ouder.

Je hoeft geen praktische zaken te regelen. Je bemiddelt niet tussen ouders en je bent geen hulpverlener of mediator. Je mengt je niet in het conflict en kiest ook geen kant. Rust en welzijn voor ouder en kind(eren) zijn het belangrijkste.

Als buddy kan jij makkelijk contact maken en goed luisteren. Je snapt de emoties en dynamiek rondom een scheiding. Je brengt rust terug en kunt mensen aan het denken zetten. Je krijgt trainingen en intervisie om jezelf te ontwikkelen, leuke collega’s en waardevolle contacten, de kans om echt iets voor een ander te betekenen en een vrijwilligersvergoeding. Het initiatief Buddy bij Scheiden is onderdeel van het PACT Scheiden zonder Schade. Dit is een samenwerkingsverband in Twente dat zich vooral richt op de gemeente Almelo. Avedan werkt in het buddyproject samen met Humanitas.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar: Almelo - Vrijwilligers vacature: Buddy's bij… | Goed uit elkaar Twente. Of neem vrijblijvend contact op met Renate Frazer: r.frazer@avedan.nl of tel. 06–82049555.

Uw reactie