Algemeen

Mooie herinneringen tijdens avond voor Founders, sympathisanten, relaties, bestuur en vrijwilligers stichting Kans voor een Kind

ALMELO -  Donderdag 6 juni jl. vond de tweede editie van Smull’n & Vervull’n plaats in de businessclub Almelounge in het stadion van Heracles Almelo. Deze avond stond deels in het teken van herinneringen ophalen aan de onlangs overleden Willem Hoevers.

Foto: Marieke Dijkhof
Foto: Marieke Dijkhof

Willem Hoevers was een van de oprichters van Kans voor een Kind en betrok Heracles Almelo – waar hij kind aan huis was – als eerste Founder bij de stichting. Naast vele gasten waren ook de twee dochters van Willem aanwezig. Zij ontvingen tijdens deze avond een beeldje, als herinnering van stichting Kans voor een Kind.

Tafelgesprek

Herinneringen werden ook opgehaald tijdens een tafelgesprek met diverse gasten onder leiding van Bert Eeftink. In het panel zaten naast voorzitter Joke Mengerink-Hogevonder, Gertjan Verbeek, onder meer oud-trainer van Heracles en altijd vriend gebleven van Willem, die verzorger was bij Heracles, Ursula Aubri, schilder bij Lijstenmakerij Cadré (ze schilderde vaak tijdens benefietavonden samen met kinderen een schilderij dat werd geveild), Henk Beldman, organisatie van Tour de Triomph en de Scholensprint vanuit café Kremer in Vroomshoop, Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo en Henk Winkelhuis, goede vriend van Willem, die nu een deel van zijn taken heeft overgenomen als het gaat om de Kans voor een Kind-scholen.

Ook ging Joke Mengerink-Hogevonder in gesprek met twee kinderen waarvan een wens was vervuld door Kans voor een Kind. Emma vertelde enthousiast over haar ontmoeting met de Oranjevrouwen in Zeist en het bezoek aan een voetbalwedstrijd. Felicia was met haar familie naar de Efteling geweest, waar ze volop met elkaar hebben genoten.

Afscheid

Vervolgens werd afscheid genomen van Joke Mengerink-Hogevonder, die zestien jaar voorzitter is geweest van de stichting. Onder luid applaus werd zij bedankt voor haar tomeloze inzet voor Kans voor een Kind. Er is nog geen opvolger voor haar gevonden en daarom neemt Anno Oude Engberink voorlopig haar taken waar.

Tenslotte stond een heerlijk buffet klaar voor de gasten waarbij volop tijd was voor informele gesprekken onder het genot van een hapje en een drankje.

Stichting

De stichting Kans voor een Kind vervult wensen van kinderen die het moeilijk hebben door een ziekte of door andere omstandigheden. Vanaf 2002 vervulde de stichting al veel wensen van kinderen die in Twente wonen of een sterke band met Twente hebben. Meer informatie op www.kansvooreenkind.nl