Algemeen

Nieuwe buitenschoolse opvang midden in de natuur

ALMELO - Verscholen in het bos ligt aan de Deldensestraat 248 het karakteristieke pand ‘de Horst’ verscholen. Vele Almeloërs hebben er al wel eens een feestje gehad of zullen het kennen van scoutinggroep de Tubanten. Het pand op dit landelijke terrein wordt met de Buitenschoolse Opvang nieuw leven in geblazen. Na de aanstaande zomervakantie hopen Mara en Janneke met hun nieuwe BSO te beginnen.

De Horst

Het voormalige scoutinggebouw ‘De Horst’ stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw en is eind jaren negentig voor het laatst verbouwd en gerenoveerd. Mara en Janneke zijn samen met een aannemer grondig aan de gang gegaan. Het pand wordt verduurzaamd, zo wordt er overal dubbelglas geplaatst en het wordt opnieuw geïsoleerd. Het bijna twee hectare grote bosperceel is onderdeel van Landgoed Huize Almelo en eigendom van de grafelijke familie van Rechteren Limpurg. Hier is voor de kinderen voldoende ruimte om het bos te verkennen, hutten te bouwen, te ravotten, te voetballen en te rennen.

Ervaring

Janneke en Mara hebben allebei een achtergrond in de (kinder-) zorg, hebben beiden voor de klas gestaan in het (speciaal) basisonderwijs en werkzaam in de kinderopvang. Naast hun enthousiasme vullen ze elkaar goed aan op het gebied van ontwikkeling en ontplooiing. Hun ervaring leert hen dat zij willen staan voor een BSO die aandacht heeft voor de overprikkeling waar veel kinderen en hun ouders elke dag mee worstelen. Het pand en het bosperceel bieden ontzettend veel mogelijkheden en nodigen als vanzelfsprekend uit voor activiteiten in sport en spel, zowel binnen als buiten.

Plezier

Voor kinderen een geweldige plek om te ontdekken en te beleven. Daarnaast is er ook aandacht voor het even niets doen en voor de creativiteit van kinderen. Op verschillende manieren worden de kinderen uitgedaagd om op een speelse manier hun zelfkennis en hun mentale, fysieke en verbale vaardigheden te vergroten. De wetenschap is er al lang uit: natuur maakt kinderen gelukkig en gezond en helpt kinderen bij het ontwikkelen van belangrijke levensvaardigheden. Gelukkige en gezonde kinderen die in balans zijn met hun gevoel en de natuur, zijn de basis voor een veerkrachtige toekomstige samenleving. Kortom een BSO op deze locatie realiseren is echt geweldig! 

Opening

De opening staat gepland voor het nieuwe schooljaar, dan worden de eerste kinderen welkom geheten. Binnenkort zal er meer informatie te vinden zijn op www.hetspeelbosalmelo.nl