Algemeen

Open huis Hospice Leendert Vriel Almelo

ALMELO - In Hospice Leendert Vriel Almelo wordt op vrijdag 19 april een open huis gehouden. Aan de Brouwerijstraat 1 in Almelo (de Koppel) heeft de stichting een viertal appartementen als hospicekamer ingericht en er is een gezamenlijke huiskamer, waar de vrijwilligers zijn en de koffie altijd klaar is. 

Ook Leendert Vriel Almelo e.o is aanwezig om u te informeren over de mogelijkheden van de inzet van waakvrijwilligers, wanneer u of uw naaste thuis wil sterven. Wilt u de huiselijke sfeer eens een keertje komen proeven?

Wilt u informatie omdat u wellicht in de toekomst deze zorg nodig heeft? Of wilt u werken als vrijwilliger in het hospice of als thuiswaker? Dan bent u van harte welkom. Geheel vrijblijvend en de koffie staat klaar.

Comfortabele plek

In het hospice kunt u wonen als uw levensverwachting korter is geworden dan drie maanden. Als het thuis om de een of andere reden niet meer gaat, is het hospice een comfortabele plek voor de laatste levensfase. De bewoner in het hospice heeft in principe zelf de regie over hoe hij/zij deze laatste fase wil doorbrengen. Daarbij is er ook alle ruimte voor de mantelzorgers om aanwezig te zijn. De eigen huisarts blijft in de meeste gevallen betrokken. De professionele zorg is 24 / 7 aanwezig.

Thuiswakers

Als het thuis wel gaat, maar enige ondersteuning fijn is, zijn er thuiswakers die ‘s nachts (of overdag) kunnen komen waken, waardoor de mantelzorger even rust krijgt. De ervaren (en geschoolde) vrijwilligers zorgen voor de nodige aandacht en steun voor u en vooral ook voor uw mantelzorgers.

Vrijdag 19 april van 15.00 tot 18.00 uur

Dit open huis is er voor alle belangstellenden. Ook voor diegenen die interesse hebben om vrijwilliger te worden of als professional in de zorg werken. Vrijdag 19 april is de mogelijkheid om te komen kijken. Tussen 15.00 en 18.00 uur bent u welkom, aanmelden is niet nodig. U wordt in de hal bij de hoofdingang van de Koppel opgevangen door de vrijwilligers. Zij zullen u in kleine groepjes rondleiden, informatie geven en uw vragen beantwoorden. Bovendien is er een infotafel van Leendert Vriel Almelo e.o. om u te informeren over de mogelijkheden van de inzet van vrijwilligers bij u thuis. De coördinatoren zullen ook aanwezig zijn.