Algemeen

De prijs ging ook naar Huis van Katoen en Nu en de Groene Visite

Overijsselse Vrijwilligersprijs naar SeniorenJournaal

ALMELO - Het SeniorenJournaal (SJ) onder aanvoering van Roel Dragt, heeft de Overijsselse Vrijwilligers gewonnen. Al tien jaar brengen ze een blad uit dat wordt gemaakt door en voor leden en vrijwilligers. De prijs werd uitgereikt door Annemieke Wissink, Statenlid van de Provincie Overijssel.

Het SJ was onder meer voorgedragen door de vrijwilligersorganisatie Avedan en door de stichting COSBO (het overkoepelend orgaan van de ouderenbonden, OVA, KBO en PCOB). Dat het SJ met de fraaie oorkonde werd vereerd stemde de redactie blij en het is voor hen een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.

De volledige redactie van het SJ onder aanvoering van Roel Dragt was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Roel Dragt roemde de redactie, maar gaf ook aan dat het depot waar het SJ wordt geleverd en alle mensen die het SeniorenJournaal vervolgens bij de leden van de bonden en andere punten brengen ook een pluim verdienen.

Het was tien jaar geleden Miny Vogelgsang die samen met nog twee mensen het voortouw nam vanuit de gezamenlijke ouderenbonden een SeniorenJournaal te realiseren. De laatste jaren heeft Roel Dragt er, samen met vijf redactieleden, zorg voor gedragen, dat er 10 keer per jaar bij de 900 leden van de drie bonden een blad wordt bezorgd. Daarnaast worden er ook nog eens ruim 200 bulletins bezorgd in allerlei openbare ruimtes.

Naast de redactie van het SeniorenJournaal kregen ook Het Huis van Katoen en Nu en Laura Brummelhuis van de Groene Visite de Vrijwilligersprijs van Overijssel uit handen van Statenlid Annemieke Wissink. Vrijwilligers van De Groene Visite bezoeken demente ouderen in zorginstellingen in Almelo en omliggende plaatsen met een koffer. Deze is gevuld met natuurlijke producten als bladeren, hooi, dennenappels en dergelijke. Ook foto’s zitten in de koffer. De zintuigen worden hierdoor extra geprikkeld en dat lijkt de dementerenden goed te doen.

Ook het Huis van Katoen en Nu aan het Marktplein 35 kreeg de Vrijwilligersprijs van de provincie Overijssel. “Een enorme erkenning, vooral voor onze groep van 30 vrijwilligers, want zij verhogen de leefbaarheid van de stad en promoten het centrum”, aldus een trotse Coördinator Gerard Hammink. Het huis van Katoen en Nu is gratis door alle Almeloërs te bezoeken. Een kopje Koffie staat altijd klaar. Er worden doorlopend exposities gehouden en optredens georganiseerd.