Algemeen

Repair Café de Hagedoorn open op vrijdag 14 juni

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn staan vrijdag 14 juni van 12.30 tot 15.30 uur weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan Wilgenstraat 11 in Almelo. Ook tijdens de vakantieperiode is Repair Café De Hagedoorn open en bent u welkom met uw defecte apparaten.

Als je niet meer goed weet hoe een zaagblad met ketting op een minikettingzaag moet worden gemonteerd, is het verstandig om naar het Repair Café te komen. Dit voorkomt ongelukken. Onze reparateur heeft vorige keer in het Repair Café het zaagblad vakkundig geplaatst zodat er veilig gezaagd kan worden. Bij een robotstofzuiger werden de bestelde koolborstels geplaatst. Hij kan nu weer zelfstandig al het vuil opzuigen. Een koffiemachine die niet meer goed maalde, had een vervuild maalgedeelte. Een mogelijke oorzaak hiervan kan zijn dat niet de juiste koffiebonen worden gebruikt. Van een printer die niet meer zwart wilde printen, was de spuitkop van de cartridge verstopt. Na het reinigen print hij naast kleur ook weer zwart.

Een bijzondere klus was het vervangen van de koordremmen bij twee luxaflexen. De fabrikant doet dit zelf niet,maar levert wel de onderdelen. Voor de reparateur een nieuwe uitdaging met als eindresultaat twee goed werkende koordremmen. Bij een elektrische raamwisser was vochtinwerking de boosdoener dat de motor niet meer goed werkte. Met wat smering werd hij weer op het juiste toerental gebracht en konden de ramen gereinigd worden. Bij een heggenschaar liep de motor wel maar bewogen de scharen voor het snoeien niet. De oorzaak lag aan een aantal tanden die ernstig waren versleten in het bewegingsmechanisme. Helaas was het einde heggenschaar. Een breuk in een snoer voor een grasmachine werd vakkundig en veilig gerepareerd.

Als een naaimachine lussen maakt is dat niet fijn. Heel vaak ligt dat aan de spanning van de draad in de spoel. Met een kleine schroevendraaier werd het schroefje van de spoel zodanig gesteld dat de naaimachine weer naaide zonder te lussen. De reparateurs zagen deze middag twintig reparaties voorbijkomen.

Weggooien: nee!

Het motto van het Repair Café is: ’Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!’ Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is? Kom met uw reparaties naar Repair Café de Hagedoorn. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven, ook nu in 2024.

De inbreng van de grotere koffiemachines moet per e-mail (info@repaircafealmelo.nl) worden aangemeld, met vermelding van telefoonnummer, defect en type koffiemachine. Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. Betalen kan ook met uw telefoon met behulp van de aanwezige QR-code. Graag parkeren op het schoolplein!

Voor meer informatie: www.repaircafealmelo.nl