Algemeen

Repair Café de Hagedoorn open op vrijdag 8 maart

ALMELO - Vrijdagmiddag 8 maart, van half 1 tot half 4, staan de vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan Wilgenstraat 11 in Almelo. 

En er was licht….

23 Februari was een lichtend voorbeeld van een Repaircafé in vol bedrijf. Meer dan 30 reparaties kwamen voorbij en enkele mensen moesten helaas wachten tot het volgende Café op 8 maart omdat er niet meer voldoende tijd was om alle reparaties uit te voeren.

Verlichting, stofzuigers en naaimachines

Aan lampen kan van alles mankeren. De kop zit los. Contactbreuk in het systeem. Ondeugdelijke fitting. Draadbreuk. Soms is het priegelen, maar er was ook een lamp bij die een flinke tik met de hamer nodig had. Lampen kunnen bijna altijd gerepareerd worden in het Repaircafé. Stofzuigers waren er ook in overvloed. Het oprolmechanisme werkte niet. De zuigkracht was nul. Natuurlijk is het belangrijk om op gezette tijden de filters te vervangen. Helaas wordt dat nogal eens vergeten en vult de zuiger zich met een ondoordringbare hoeveelheid stof en rommel. Als het baasje niet met een nieuw en schoon filter komt laat de stofzuiger het afweten. Soms moet je bij de motor zijn. Als er stof in de motor komt ,vervuilt deze en slijt razendsnel. De collector kon met succes gereinigd worden.

Er waren maar liefst vijf naaimachines. Het spoelhuis verkeerd om. De afstelling niet meer nauwkeurig. Zoeken, uitproberen, analyseren. Al met al is de werking van de naaimachine een wondertje om naar te kijken. Reparateur Ben is de wonderdokter op het gebied van de naaimachine en er zijn maar weinig naaimachines die hij niet meer aan de praat krijgt. Een zekering in een mooie, zware ventilator was stuk. Een multitool had een gebroken draadje. En een peperdure Jura koffiemachine werd gerepareerd. Een kunststukje dat heel wat tijd vroeg. Het was weer een dynamische en gezellige middag in Repair Café de Hagedoorn.

Weggooien, NEE!

Beste Almeloërs, wij dagen u uit! Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is? Kom met uw reparaties naar Repair Café de Hagedoorn op 8 maart. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven, ook nu in 2024. Het motto van het Repair Café is: 'Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!' Voor reparaties betaalt U een vrijwillige bijdrage. Betalen kan ook met uw telefoon met behulp van de aanwezige QR-code. Maximaal 1 reparatie per bezoeker. Graag parkeren op het schoolplein. Verdere informatie vindt u op www.repaircafealmelo.nl en op Facebook.