Algemeen

Roggekamp Peitsch Fonds helpt door financiële ondersteuning

ALMELO - Het Roggekamp Peitsch Fonds helpt bij verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren door ze financieel te ondersteunen. Ze hebben ruim 14.000 euro toegezegd voor allerlei activiteiten zoals festivals en meer. 

Ook in Almelo kampen vele jongeren met gevoelens van somberheid; ze zijn angstig en onzeker. Almelo stak de handen uit de mouwen en richtte een TEJO-huis op. Dit is een huis waar jongeren tussen de tien en twintig jaar ieder gewenst moment terechtkunnen voor een gesprek met (vrijwillige) professionals. Het Roggekamp Peitsch fonds steunt het TEJO-huis met een mooie bijdrage voor de inrichting van twee kamers. De voorbereidingen rond het TEJO-huis aan de Wierdenstraat 18 zijn in volle gang. Op 1 mei gaat op woensdagmiddag de deur al open en vanaf 1 juni kunnen jongeren er elke middag binnenlopen. Telefonisch zijn ze vanaf 1 mei elke middag bereikbaar via tel. 0546-200012.

TEJO werd in 2010 opgericht in Antwerpen. In België worden intussen al twintig TEJO-huizen gerund. In Nederland bestaan er nu drie TEJO-huizen, in Almelo komt de vierde in een monumentaal pand aan de Wierdensestraat. In TEJO-huizen kunnen jongeren gewoon binnenlopen als ze verdrietig of somber zijn of het gewoon ‘even niet meer weten’. In de TEJO-huizen worden ze in warme en gezellige kamers opgevangen en kunnen ze praten met vrijwillig werkende professionals als orthopedagogen en psychologen. Zonder verwijzing, gratis en vertrouwelijk.

De plannen voor het Almelose TEJO-huis werden buitengewoon positief ontvangen. Door mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor de laagdrempelige, preventieve hulp aan jongeren, maar ook door fondsen en bedrijven waar TEJO aanklopte voor financiële hulp. Ook het Roggekamp Peitsch Fonds trekt de knip. Bij het RP fonds vroeg TEJO om geld voor de inrichting van twee kamers in het monumentale pand aan de Wierdensestraat en die aanvraag werd toegekend. Ook de gemeente Almelo reageerde heel positief op de plannen en overweegt TEJO Almelo te financieren.

TEJO was niet de enige aanvrager aan wie het RP fonds geld heeft toegezegd. De stichting gemeenschapshuis Aadorp kreeg een bijdrage voor de organisatie van een Fifa-toernooi voor de jeugd en het roemruchte All Mellow straatmuziekfestival ontvangt een bedrag voor het muziekfeest in de straten van het centrum van Almelo op 8 juni. De organisatoren van het Lentefestival in de Goossenmaat kreeg voor het eerst voor de aanschaf van sport en spelspullen voor de jeugd een financiële bijdrage van het Roggekamp Peitsch Fonds.

Tijdens de eerstvolgende vergadering van het Roggekamp Peitsch Fonds buigt het bestuur zich ook over aanvragen van muziekvereniging de Eendracht. Die vraagt een bijdrage voor de organisatie van een matineevoorstelling van haar zomerconcert op 29 juni, Hob Nob diende een aanvraag in voor het kinderprogramma tijdens het jaarlijkse muziekfestival in het Schelfhorstpark en de stichting Almelo Event vraagt een bijdrage voor het organiseren van Koningsdag in Almelo, waar jaarlijks tussen de 15.000 en 25.000 mensen op af komen.

Organisaties, instellingen en particulieren met initiatieven voor de Almelose jeugd kunnen aanvragen voor een financiële bijdrage van het Roggekamp Peitsch Fonds indienen op www.rpfonds.nl